Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA TRESE

Plenković se sastao s članovima NO-a Ine. Mikuljan o Vanđeliću: Zatečen sam

Andrej Plenković sudjeluje na 17. Strateškom forumu na Bledu
Foto: Ziga Zivulovic jr.
30.08.2022.
u 20:04

Kao predsjednik Nadzornog odbora dao sam mu informaciju što sam zatražio od Uprave, a zatražio sam iscrpno izvješće o svim aspektima ovog slučaja, posebno o aspektima poslovnih procesa koji se odvijaju u Ini, rekao je Mikuljan.

Vezano uz aktualni slučaj u INA-i, predsjednik Vlade Andrej Plenković održao je danas poslijepodne, zajedno s potpredsjednikom Vlade Butkovićem te ministrima Primorcem i Filipovićem, sastanak s hrvatskim članovima Nadzornog odbora INA-e, uoči sutrašnje sjednice NO-a INA-e.  Sutra se u 12h održava redovita sjednica Užeg kabineta Vlade u Banskim dvorima, a potom je za 13h sazvan sastanak parlamentarne većine. 

Cijeli slučaj je komentirao predsjednik Nadzornog odbora Ine Damir Mikuljan.

- Mi smo izmijenili informacije o ovome slučaju, dakle sve informacije koje imamo i koje su svakako nedostatne da bismo mogli imati kompletnu sliku, ali od sjednice sutra očekujemo upravo to. Ona mora prije svega dati odgovor što se dogodilo u tom upravljačkom sklopu, gdje je zakazano i naravno, ono što sada treba učiniti, iskoristiti ovaj trenutak da se poslovni procesi potpuno promijene, da oni budu transparentni, da se jasno zna tko potpisuje, tko je odgovoran za što i da se ti poslovni procesi Ine unaprijede. Mislim da je to najmanje što možemo učiniti, rekao je predsjednik Nadzornog odbora Ine Damir Mikuljan za HRT.

Na pitanje kako komentira navode bivšeg predsjednika Nadzornog odbora u Ini Damira Vanđelića  da je upozoravao na gubitke i na kadrovska rješenja, Mikuljan je odgovorio da je zatečen zbog razloga što je Nadzorni odbor sve odluke donosili jednoglasno.

- Naravno da je pri donošenju tih odluka bilo pitanja, diskusija, mimoilaženja, ali smo na kraju jednoglasno donijeli sve te odluke i ja ne znam čemu sve ovo. Kao predsjednik Nadzornog odbora dao sam mu informaciju što sam zatražio od Uprave, a zatražio sam iscrpno izvješće o svim aspektima ovog slučaja, posebno o aspektima poslovnih procesa koji se odvijaju u Ini, rekao je Mikuljan.

U srijedu će se održati sjednica Nadzornog odbora Ine.

- Hrvatski članovi, kao i mađarski, mogu saslušati samo izvješće Uprave. Ako ono bude nedostatno, mi ćemo tražiti dopunu. Dakle, želimo kompletan uvid, poručio je Mikuljan.

VIDEO: Gdje će završiti rekordno zaplijenjeni novac? Odvjetnik Nobilo otkriva: Moguća su dva scenarija

Komentara 29

DI
dinamo
20:41 30.08.2022.

vanđelić se brani prije nego ga je bilo tko optužio za kriminal već je samo iznesena ćinjenica da je u inkriminirano vrijeme bio u (mađarskoj) ini.

Avatar Dars
Dars
21:04 30.08.2022.

I mene zateklo na kako primitivan način se pljačka država u ovakvim iznosima. Ostavka cijele uprave promptno.

GE
generacija57
20:49 30.08.2022.

Samo treba pitati nadzorni odbor da li je dobio plaću za to,ako jesu onda su trebali i nešto raditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije