Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi susret

Plenković: Sa Šarecom nisam u takvim relacijama da bismo morali 'kliknuti'

Plenković i Šarec
Patrik Macek/PIXSELL/Reuters
20.09.2018.
u 11:57

Dobra volja s moje strane i sa strane hrvatske Vlade je tu, a vjerujem da postoji i sa slovenske strane, rekao je Plenković.

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u četvrtak da je tijekom radne večere čelnika EU u srijedu navečer u Salzburgu imao prigodu upoznati i kratko razgovarati s novim slovenskim premijerom Marjanom Šarecom.

"Jučer smo se upoznali, razgovarao sam sa svima, koliko se može. Mi nismo imali nikakav predviđeni sastanak – da ne bilo dilema, nitko nije tražio bilateralni sastanak, ali smo razgovarali. Bio je to naš prvi susret i vjerujem da ćemo voditi dijalog u cilju razvijanja dobrih odnosa i rješavanja otvorenog pitanja granica", rekao je Plenković prije početka neformalnog summita EU.

Na novinarsko pitanje "je li kliknulo" između njih dvojice, Plenković je rekao da nisu baš u takvim relacijama da bi morali kliknuti.

"Važno je da odgovorno i zrelo pristupimo problemima koji su godinama s nama. Dobra volja s moje i sa strane hrvatske Vlade je tu, a vjerujem da postoji i sa slovenske strane", rekao je Plenković.

Pogledajte video – “Okršaj” Plenkovića i Bernardića u Saboru

Komentara 3

KO
koraknaprijed
13:22 20.09.2018.

Plrnkovic i njegova vlada je daleko najbolja opcija trenutno u Hrvatskoj.

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
15:55 20.09.2018.

Nakon Cerara opet neki dečec predstavnik zlovenaca ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije