Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Unutarstranački izbori u HDZ-u

Plenković: Problem s desnicom u jednoj je kadrovskoj odluci

Sastanak Andreja Plenkovića s Ivanom Penavom
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
17.01.2020.
u 13:51

Neću ni na koji način potpasti pod sve te naslove, teorije, ideje, vodim HDZ na transparentan način, kazao je premijer

Što se tiče HDZ-a i unutarstranačkih izbora, ponavljam - HDZ u nazivu ima riječ 'demokratska' koja podrazumijeva da svi članovi i članice imaju priliku i mogućnost da iskažu svoje ambicije i želje, a eventualno i program i vizije u procesu unutarstranačkih zbora i svatko tko želi od kolega pridonijeti HDZ-u to će imati šansu i učiniti", rekao je u petak u Velikoj Ludini premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković komentirajući unutarstranačka događanja u HDZ-u.



Odgovarajući na pitanje novinara vidi li Penavu u tom procesu i vrhu HDZ-a , premijer je rekao kako će u vrhu HDZ-a imati onoga tko će dobiti povjerenje HDZ-ovih članova i članica, a da svatko može dati svoj doprinos.

Ne osjeća se ni ugroženim od oponenata unutar stranke.


"Vodim stranku zaista na transparentan način, po meni na politički vrlo uspješan način. Od 2016. godine kad smo bili u nezavisnom položaju i pokazali smo da ujedinjeni možemo brzo povratiti povjerenje birača što smo i učinili na parlamentarnim izborima 2016. " - rekao je Plenković pobrojavši vanjske i unutrašnje uspjehe njegove Vlade, dodavši  kako je to omogućeno ostvarenom političkom stabilnosti u državi.

Osvrnuo se i na kritike da je HDZ otišao u lijevo tvrdeći da i Istanbulska konvencija, Marakeš, koaliranje s HNS-om, nisu stvari koje su u neskladu s pozicojom HDZ-a na političkoj sceni RH, ukoliko se te stvari postave "na svoje prave okvire".

"Smisao Istanbulske konvencije je zaštita žene i obitelji, što je u skladu s demokršćanskim načelima i što je stavljeno bez reakcije u predizborne programe HDZ-a dvije godine prije nego sam ja preuzeo stranku. Zabrinutosti biračkog tijela oko rodne ideologije smo odmakli interpretativnom izjavom uz tu Konvenciju, a HNS je narodnjačko liberalna stranka, i ne vidim zašto HDZ ne bi koalirao s takvom stankom nakon onakvog nelojalnog poteza MOST-a. S kime smo mogli koalirati tada, možda sa SDP-om?" - nabrojao je Plenković odbivši kritike da vodi stranku u krivom smejru.

Odbija i tvrdnje kako se HDZ udaljio od desnice.

"Desnica se udaljila od nas, nemojmo mijenjati teze. Gdje je cijeli problem s desnicom - u jednoj kadrovskoj odluci. Znate li kojoj? Kad smo dobili ministricu kulture umjesto ministra kulture. Nema ideologije, to je izmišljena, nataložena priča",  zaključio je Plenković poduži razgovor s novinarima o unutarstranačkim problemima dodavši kako će izbori u stranci raspisani biti na vrijeme, u skladu sa odredbama HDZ-ova statuta.

Ključne riječi

Komentara 65

ZO
zoranos
14:06 17.01.2020.

Ne nije Plenki! Problem je što ti od HDZ-a si napravio HNS - stranku lijevog centra. Rekao je Milanović još prije izbora da je Plenki veći ljevičar od njega samoga - i imao je pravo. Naprosto je nevjerojatno kako neki ljudi jednostavno nemaju osjetilo što narod misli i osjeća.

Avatar dpejakovic
dpejakovic
14:08 17.01.2020.

Problem je nastao u onom trenutku kada si zabranio referendume!

TI
Tigar60
18:36 17.01.2020.

Komunjare se nadaju da će Bero biti premijer, nedaj bože.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije