Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Banski dvori

Plenković primio logoraše srpskih logora, osnovat će povjerenstvo za pravnu pomoć

Plenković primo predstavnike Hrvatskog društva logoraša srpskih koncetracijskih logora
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
11.02.2020.
u 13:53

Dogovoreno je da će se s nadležnim ministarstvima, osobito pravosuđa i branitelja, nastaviti konzultacije o potpori u pružanju pravne i stručne pomoći logorašima

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je u utorak predstavnike Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL) s kojima je dogovorio osnivanje posebnog povjerenstva za pružanje pravne i stručne pomoći bivšim logorašima.

"Razgovaralo se o inicijativi HDLSKL-a oko podnošenja pojedinačnih tužbi hrvatskih državljana, koji su bili zatočenici srpskih koncentracijskih logora tijekom Domovinskog rata, protiv Republike Srbije pred sudovima u Srbiji i Hrvatskoj, radi obeštećenja odnosno naknade nematerijalne štete prouzročene zatočenjem", navodi se u priopćenju iz Vlade.

Dogovoreno je da će se s nadležnim ministarstvima, osobito pravosuđa i branitelja, nastaviti konzultacije o potpori u pružanju pravne i stručne pomoći logorašima. Također će se osnovati posebno povjerenstvo za pružanje pravne i stručne pomoći bivšim zatvorenicima.

Plenković je istaknuo kako je Vlada svjesna važnosti problema hrvatskih branitelja, stradalnika i njihovih obitelji. Vlada i nadležna ministarstva nastavit će podupirati rad HDLSKL-a, koji već godinama ustraje u pronalaženju rješenja za probleme bivših zatočenika.

Osim Plenkovića, na sastanku su sudjelovali potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, ministar branitelja Tomo Medved i predsjednik HDLSKL-a Danijel Rehak.

Komentara 6

Avatar Dipsy
Dipsy
14:21 11.02.2020.

Eventualna odsteta ne moze nadoknaditi traume kroz koje su prosli za vrijeme Domovinskog rata ali nadam se da ce im bar biti od neke pomoci

VA
Vagabundo
14:43 11.02.2020.

Pozdravljam ovaj potez, zasluzili su to.

DD
duda.dudica
14:24 11.02.2020.

Potpora vlade sigurno im znaci kao i sam osjecaj da nisu zaboravljeni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije