Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPOZORIO GA

Plenković poručio Kovaču: Neka pazi što govori o članovima stranke

Andrej Plenković
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/3
01.03.2020.
u 21:50

U vezi s eventualnom suradnjom s novoosnovanim "Domovinskim pokretom” Miroslava Škore, Plenković je odgovorio "bio sam vrlo precizan” .

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u nedjelju je dao savjet svom protukandidatu na unutarstranačkim izborima Miri Kovaču da "pazi što govori" članstvu stranke, ocijenivši da su Kovačeve teze o strahu zbog gubitka posla ako ne glasaju za Plenkovića za članstvo podcjenjivačke i uvredljive.

Plenković je u razgovoru za središnji "Dnevnik" HTV-a ocijenio da će unutarstranački izbori u HDZ-u proteći "demokratski, slobodno i dobro”, te uputio kritiku Kovaču.

Zamoljen za komentar Kovačevih riječi da u HDZ-u vlada atmosfera straha i da se članovima prijeti gubitkom posla i izbacivanjem iz stranke ako ne glasaju za Plenkovića, prvi čovjek HDZ-a poručio je da su te teze uvredljive.

"HDZ-ovi članice i članovi su odvažni ljudi. Teze o nekakvom strahu - po meni su te teze čak uvredljive za članice i članove HDZ-a i savjetovao bih kolegi Kovaču da pazi što govori. Ne zbog mene, mene ništa ne boli, ja sam se navikao – steknete veliku otpornost kada se bavite ovakvim javnim poslom. Ali, govoriti HDZ-ovcima da se boje, da su u strahu ili da strahuju od gubitka nekakvog posla je podcjenjivanje članica i članova HDZ-a. Apeliram na njega da to ne radi. Prvo, što nije točno, drugo - nije pristojno”, poručio je Plenković Kovaču.

Plenković vjeruje da će njegov tim "Odvažno za Hrvatsku” pobijediti na unutarstranačkim izborima te da će nakon toga HDZ jedinstven krenuti u još jednu pobjedu na parlamentarnim izborima.

"Potom ćemo govoriti o partnerstvima. Kao i 2016. godine - najprije sa svjetonazorski bliskim strankama, a potom s onima koje su programski spremne surađivati s nama”, odgovorio je na pitanje o mogućnosti suradnje s drugim strankama.

U vezi s eventualnom suradnjom s novoosnovanim "Domovinskim pokretom” Miroslava Škore, Plenković je odgovorio "bio sam vrlo precizan” .

"Dakle, 2016. godine odabir nekih kolega koji su sada u nekom alternativnom timu - koji inače nisu preaktivni u stranačkoj aktivnosti, niti u Saboru - neki od njih su sada hiperaktivni u kritici vodstva stranke na način koji ne nekad po meni žešći nego što to rade oporbene stranke. Ja bih iskreno volio da su alternativci bili tako angažirani u saborskim bitkama protiv ljevice ili krajnje desnice, a tu bitku vodi obično Vlada, ministri i neki drugi zastupnici, a ne ovi”, rekao je Plenković.

Komentara 32

DU
Deleted user
22:57 01.03.2020.

Kovač samo vrijeđa i iznosi neistine.Penava skuplja sitne bodove a za Vukivar nije učinio ništa osim izazivanja napetosti.Plenković najjači političar u HR to sigurno.Miran,staložen,govori argumentima,ne vrijeđa za razliku od Kovača,Škore,Marasa.....

Avatar prahrvat
prahrvat
22:33 01.03.2020.

Plenki - najjači naš političar trenutno.

DI
diazrm
00:55 02.03.2020.

Plenković i Hdz vlada ima rezultate od nikad boljeg kreditnog rejtinga, udio duga drastično smanjen u BDP-u, skupi krediti zamijenjeni povoljnim, prvi put u povijesti imamo suficit i to dvaput zaredom, nikad više zaposlenih, konačno ozbiljno korištenje EU fondova, povećan izvoz, Pelješki most, kreće se u izgradnju željeznica, pa do toga da nikad nije dvorio Vučića po Hrvatskoj i zabranio Vulinu ulazak u Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije