Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mimohod u Zagrebu

Miro Kovač (HDZ): Premijer je htio izbjeći suočavanje s narodom u Kninu

Miro Kovač
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
21.07.2015.
u 16:07

Pozivamo Vladu da kad je već uprskala mimohod u Zagrebu nevještim agiranjem da barem ne uprska vjerodostojno i dostojanstveno obilježavanje Oluje u Kninu

 Miro Kovač (HDZ) danas je govorio o mimohodu u Zagrebu u povodu 20. obljetnice Oluje.

"Svi znamo da je ova Vlada pokazala neefikasnost, neznanje, nesposobnost na planu gospodarstva, o čemu govore izvještaji EK, Svjetskog ekonomskog foruma i drugih organizacija, rejting agencija. Vidjeli smo što kaže agencija Standard&Poor's, vidjeli smo što su napisali u izvještaju Svjetskog ekonomskog foruma da imamo 6. najgoru vladu u svijetu. I sad svidimo da smo došli u slijepu ulicu na planu gospodarstva i društva, nema reformi i napretka, uveli su nas u slijepu ulicu i  na planu vanjske politike", kaže Kovač.

"Mi smo upozoravali, konkretno predsjednik Tomislav Karamarko još prije tri mjeseca da je nametanje mimohoda u Zagrebu beskorisno jer nemamo vremena za njegovu organizaciju u tako kratkom roku", rekao je Kovač i dodao da su se u Vladi hvalili da će na mimohodu biti saveznici, a sad je jasno da tako neće biti te da nije trebalo govoriti da će doći saveznici jer se sada Srbija ruga efikasnosti našeg državnog aparata.

"Ovako smo dobili nametanje mimohoda ne zbog mimohoda i Oluje, nego zato što je premijer Milanović htio izbjeći suočavanje s narodom u Kninu. To je jedini razlog organizacije mimohoda 4. kolovoza u Zagrebu. Ako se kretalo u taj posao, trebalo se dobro pripremiti", kaže Kovač jer je riječ o proslavi oslobođenja okupiranog hrvatskog područja koje je značajno i na polju europske politike koja je donijela mir u BiH jer je nakon Oluje potpisan Daytonski sporazum.

"Da je bilo vizije, mogao se u Zagrebu organizirati znanstveni skup, s nositeljima vlasti iz Hrvatske i izvan Hrvatske o tome što oluja znači za Hrvatsku i šire. Ona jest hrvatska oslobodilačka akcija, ali i više od toga jer je donijela Daytonski sporazum. Tužni smo zbog privatizacije politike na taj način.

Pozivamo Vladu da kad je već uprskala mimohod u Zagrebu nevještim agiranjem da barem ne uprska vjerodostojno i dostojanstveno obilježavanje Oluje u Kninu. Budimo tamo svi zajedno i odajmo počast svim braniteljima svima koji su položili živote za hrvatsku i mir bez obzira na vjersku, stranačku pripadnost i simpatije", rekao je Kovač i pozvao premijera Milanovića da dođe u Knin i održi govor.

Na pitanje novinara nije li upravo predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović lobirala za održavanje mimohoda u Zagrebu, Kovač je odgovorio:

"Ako pročitate novine, vidjet ćete da nije bila za mimohod, nego za konsenzus".  

>> Tko je odgovoran za bojkot mimohoda? Beograd iskorištava razmirice Vlade i predsjednice

Komentara 53

77
777CRO
17:02 21.07.2015.

Zašto bi milovanovic i SDP slavili oluju ... Oni se nisu ni borili niti htjeli samostalnu hrvatsku...

NJ
njoj
17:37 21.07.2015.

IIIIIIIIIIIIIII.....još jedna stvar uprskana od strane ove najsposobnije vlade!

Avatar dalmos Zadar
dalmos Zadar
16:46 21.07.2015.

Cim je milanovic izasao u javnosta sa planom petra stipetica,crni scenarijo se mogao naslutit,i sto su trazili to i dobise,,,stipeticu nece biti seljacki dernek u Kninu,nego proslava kakvu ti jos nisi vidio strpi se Yugo-generale plan vam bio i ostao o,i zato i propade

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije