Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zahuktava se u HDZ-u

Plenković ponovno uzvratio Brkiću: Recite mu da se malo bolje prisjeti

Andrej Plenković
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/5
10.02.2020.
u 14:32

Plenković je također potvrdio da je Brkić 'u dogovoru s njime' donio potpise članova HSS-a za koaliciju

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković izjavio je danas kako bi se njegov zamjenik Milijan Brkić trebao malo bolje prisjetiti koga je zagovarao 2016. nakon parlamentarnih izbora.

"Mi smo imali 91 potpis, što se tiče HSS-a oni su odmah rekli da će nam dati podršku, u krajnjoj liniji kada je došlo do raskida koalicije s Mostom nudili smo im da dođu u koaliciju s nama, oni tada nisu htjeli, možete to pitati i gospodina Beljaka. Što se tiče toga da li ići s Mostom ili HNS-om, recite gospodinu Brkiću da se malo bolje prisjeti", poručio je Plenković na 60. obljetnici smrti blaženog kardinala Stepinca u Krašiću.

Također je potvrdio da je Brkić "u dogovoru s njime" donio potpise članova HSS-a za koaliciju.

Brkić je rekao u ponedjeljak kako je on zagovarao koaliciju s HSS-om, odgovarajući tako na Plenkovićevu prethodnu prozivku da je upravo Brkić bio taj koji je 2016. godine zagovarao koaliciju s HNS-om umjesto s Mostom. Na pitanje znači li to da Plenković laže, Brkić je kazao kako je to tvrdnja novinara te da je to Plenković možda zaboravio, a poručio je svom  predsjedniku stranke kako se danas, na Stepinčevo, u Krašiću može i ispovjediti. 

Glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Sabora Gordan Jandroković kazao je u Krašiću da se jako dobro sjeća tih dana. "Gospodin Brkić je bio protiv koalicije s Mostom i zagovarao je koaliciju s HNS-om", ustvrdio je.

Brkić je također poslao poruku Jandrokoviću da je, dok je on bio na funkciji glavnog tajnika, HDZ "polučio pobjede i rezultate".

"Koliko je dobro stranka funkcionirala pokazalo se na izborima 2015. godine kada smo u velikoj koaliciji ostvarili rezultat od 33 posto i propustili pobjedu koju je predviđao gotovo svatko. Za razliku od njega, ja sam bio glavni tajnik od 2016. godine kada smo u samo mjesec i pol dana od 21 posto došli do 36 posto i pobijedili, treba se toga prisjetiti", rekao je Jandroković.

Podsjetio je kako je HDZ tada imao veliki financijski manjak od gotovo 15 milijuna kuna, a koji je njegovim dolaskom preokrenut.

"Danas smo u plusu 15 milijuna kuna nakon što smo prošli parlamentarne, lokalne, europske i predsjedničke izbore. To je dovoljan dokaz kako stranka funkcionira, i kako se svatko od nas odnosi prema stranci i financijama", zaključio je Jandroković.

Video: Miro Kovač, Ivan Penava i Davor Ivo Stier najavili kandidature

Komentara 43

VA
Vagabundo
14:56 10.02.2020.

Mislim da je Plenkoviću laknulo što se napokon pokazalo u HDZu tko kako diše i što napokon može biti okružen isključivo normalnim kadrom koji će stajati iza njega u ovim unutarstranačkim izborima. HDZ jedino uz Plenkovića može donijeti rezultate kao na prošlim parlamentarnim!

VH
volim.hrvatsku
15:39 10.02.2020.

Ja mslim da ce se poslije ovih stranackih izbora u HDZ- u, HDZ rijesiti nekih ljudi - zauvijek !!!!

DU
Deleted user
17:25 10.02.2020.

Ako ista vrijedi i ako itko radi u danasnjoj Hrvatskoj to je gospodin Plenkovic,Cesto se upitam je li on uopce spava ,jer je vjecito na nekim putovanjima ,na nekim susretima sa svjetskim uglednicima pa to moze i slijepac da vidi.alili "uhljebi" to ne mogu vidjeti jer su se" usaborili " gdje je redovno prisutno 15-tak od 151 saborskog zastupnika a i tih petnaest se samo "pripucavaju " mlateci praznu slamu.Od gospodina Plenkovica mozda su samo aktivnije ove nevladine ljevicarske udruge i neki "gongovi".Sto se tice njegovih ministara,covjek je uzeo koga mu se preporucilo buduci da je covjek dugo izbivau u EU ,tako da i nije mogao puno znati o njima.Sto se tice "Vase",Karamarka,Penave ,,Zekanovica i slicnih ,dovoljno ih je pogledati pa da covjek donese sud o njima i njihovim intelektualnim sposobnostima .Plenkovic je broj jedan u hrvatskoj politici svidilo se to kome ili ne.Ako se Hrvati ne promjene nece nama valjati ni gospodja Merkl,Na kraju zasto smo mi Hrvati lijeni i neposteni kad radimo sebi a kad odemo u Njemacku ,Austriju ili skandinavske zemlje onda smo radisni i posteni i zavrsio bi onom :"znas ti nas................."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije