Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
burno nakon pregovora sa sindikatima

Plenković opleo po Milanoviću: 'Pun je gnoja, takvo političko zlo još nije viđeno u Hrvatskoj'

Plenković se obratio medijima nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a u Karlovcu
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/3
26.04.2022.
u 17:37

Naglasio je da HDZ niti Vlada nisu pokrenuli inicijativu pomilovanja, niti će oni o tomu odlučivati

Premijer Andrej Plenković, nakon pregovora sa sindikatima, osvrnuo se i na aktualna politička pitanja. Prokomentirao je izjave predsjednika Zorana Milanovića o slučaju potencijalnog pomilovanja Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, kao i izborne promjene u Bosni i Hercegovini. O promjenima u redovima ministara nije htio govoriti.

Plenković je za predsjednika Milanovića rekao da "takav stupanj zla koji postoji u nekome kome su građani izglasali povjerenje neviđen na hrvatskoj političkoj sceni".

- Kukavički se pokriva, izmišlja lažne teze. To može samo netko tko je pun gnoja, a znate od čega gnoj nastaje i čemu služi - istaknuo je premijer.

Rekao je da predsjednik izgleda "nema nikakvu drugu zadaću nego destabilizira institucije, unosi razdor među Hrvate i branitelje i unosi duboke podjele u hrvatsko društvo".

Naglasio je da HDZ niti Vlada nisu pokrenuli inicijativu pomilovanja, niti će oni o tomu odlučivati.

- Neprihvatljivo da se ovo pokušava svesti na sukob. Mi smo Vlada koja rješava pitanja, koja brije o antiinflacijskom paketu, vlada koja brine o pandemiji, Vlada koja je pokrenula gospodarski rast. Hrvatska Vlada to radi, a netko drugi stvara razdor. To je diskurs koji će unazaditi političku scenu - istaknuo je premijer koji smatra da se planski "minira" Vlada i HDZ, ali se nada da će i javnosti to uskoro postati jasno.

- Najgnjusnija stvar je njegovo bacanje teze o udbašima. Na mene, mog oca koji je nedavno preminuo. Imamo trovača koji je anomalija hrvatskog političkog sustava - naglasio je.

Na pitanje novinara što je s dnevnicama vojnika, Plenković je odvratio da nije relevantan da bi o tomu govorio te da će "ministar kriminalac" to riješiti.

Kada je riječ o izborima koje u listopadu čekaju Bosnu i Hercegovinu, istaknuo je da Vlada podržava promjenu izbornog zakona te da mu se čini kao da bošnjačke političke stranke svjesno nisu htjele postignuti dogovor.

- U cilju nam je da Hrvati opstanu u BiH.

VIDEO Milanović opsovao tijekom davanja izjave za medije: O je*ote! Što sam ja rekao, o kojoj djeci?

Komentara 108

DU
Deleted user
19:46 26.04.2022.

Treba samo tako odgovarati onom prištavom šarlatanu - pa nek dobije što je i tražio

RE
RedTree
18:48 26.04.2022.

Ne treba se na njegovu razinu spuštati.

TI
TihomirMajić
19:48 26.04.2022.

Mjenjajte Ustav, ako nemože drukačije, onda na referendumu. Ovaj dualizam vlasti, ne služi ničemu dobrome, izluđuje narod i donosi štetu cijeloj zajednici..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije