Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
premijer u sinju

VIDEO Plenković odgovorio na prozivke zbog uhićenja pripadnika HOS-a: 'Valjda je i kiša radi mene'

Dolazak uzvanika na 308. Sinjsku alku
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/18
06.08.2023.
u 15:48

Premijer Andrej Plenković kaže kako će Hrvatska vojska uputiti helikopter u Sloveniju koji će pomagati nositi barijere. "Nastojat ćemo pomoći Sloveniji u oporavku od strašnih poplava", ističe

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u Sinju je dao izjavu za medije u kojoj je istaknuo kako se veseli gledati današnju 308. Sinjsku Alku. "Mislim da se trkalište obnavlja, svima želim uspjeh i da najbolji pobijedi", naveo je premjer. 

Na Alku danas stiže i predsjednik Zoran Milanović, a dvojica čelnika države jučer su se susrela i u Kninu. S obzirom na jučerašnji susret, Plenković je odgovorio slijedi li među njima dvojicom zatopljenje odnosa. 

VIDEO Andrej Plenković u Sinju (snimila Slavica Vuković)

"Uvijek se kulturno pozdravljamo na Oluji, ali i na Alci. Usuglasili smo prijedlog kandidata za ravnatelja VSOA-e. Ja sam svoj dio papira potpisao, očekujem da i on to napravi. Četiri su radna dana do četvrtka, očekujem da će to biti u redu", naveo je Plenković. 

"Sva imenova u sustavu Oružanih snaga idu po drugoj proceduri. Ja se u ovih sedam godina nikada nisam bavio tim odlukama, Vlada ih ne donosi. Za mene je samo bitna VSOA. Sve drugo će se paralelno riješiti. Postoji zakonska procedura", kaže još o toj temi te pojašnjava kako sve drugo nema veze s Vladom. 

VEZANI ČLANCI:

Premijer Plenković kaže kako će Hrvatska vojska uputiti helikopter u Sloveniju koji će pomagati nositi barijere. "Nastojat ćemo pomoći Sloveniji u oporavku od strašnih poplava", ističe. Dotakao se i teme jučerašnjeg uhićenja pripadnika HOS-a. 

"To nema veze s politikom. To je odluka policije u tom trenutku", rekao je te komentirao prozivke oporbe: "Valjda je sada i kiša radi mene". 

Govoreći o Sinju, još je naveo: "Meni je drago da Vlade pomaže Sinj, vratili smo HV u Sinj, radi se aglomeracija, izgradili su se rotori... Pomažemo Sinj kao svaki drugi grad. Svatko radi u svom stilu i ono što je". 

GALERIJA Državni vrh i brojni uzvanici stigli u Sinj na 308. Alku

Dolazak uzvanika na 308. Sinjsku alku
1/31

Komentara 24

GO
goran2hr
10:41 07.08.2023.

Na jednu stranu vage staviti ratne zasluge Skeje, a na drugu stranu zajedničke ratne zasluge Plenkovića, Milanovića i Jandrokovića.... No danas Skeju tjeraju iz Knina.

GO
goran2hr
10:38 07.08.2023.

Narodno veselje, gdje su Hrvati slavili pobjedu, pretvorili su u dosadni i negledljivi parastos, a posebno bude mučaljivo kada se "naši" političari krenu ispričavati. I naravno kako se u tako nešto HOS-ovci baš i ne uklapaju. Fora je bila da ih provozaju okolo naokolo, kako ne bi stigli na zvaničnu proslavu, kojoj prisustvuju "naši" političari i pokvare im tu "idilu".

GO
goran2hr
10:31 07.08.2023.

Snimak - 0:38 - "Oluja - HV na Velebitu Odašiljać Čelavac - 06.08.1995". MUP nekad, a danas?! Također za ekipu iz HDZSDP koordinacije, koja sada kreativno tumači povijest.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije