Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEDNICA VLADE

Plenković: Od početka našeg prvog mandata prosječna neto plaća porasla je s 5642 na 7352 kune

Sjednica Vlade Republike Hrvatske održana u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/3
27.04.2022.
u 14:45

Plenković je naglasio privrženost Vlade socijalnom dijalogu.

Premijer Andrej Plenković rekao je u srijedu na Vladinoj sjednici da je neto plaća u Hrvatskoj od početka prvog mandata njegove Vlade, od 2016. godine, porasla za 32 posto, odnosno s 5642 na 7352 kune, i da je riječ o konzistentnoj politici.

Osvrnuvši se na jučerašnji sastanak sa sindikatima, Plenković je naglasio privrženost Vlade socijalnom dijalogu i podsjetio da se osnovica plaće javnim i državnim službenicima nije dizala od 2012. do 2016. godine.

"Riječ je o vrlo konzistentnoj politici naše Vlade", kazao je Plenković dodavši da su do sada osnovicu nekoliko puta podigli, ukupno 18,31 posto.

Na Vladi je danas konačni prijedlog zakona o uvođenju eura, rekao je istaknuvši da su predviđene određene iznimke u situacijama gdje dvojno iskazivanje cijena nije primjereno iz praktičnih razloga.

Izvijestio je da su na Vladi također i dva dokumenta koje su izradili, Nacionalni program reformi te program Konvergencije za razdoblje 2023. - 2025., dodavši da su to dokumenti koje definiraju i provode reforme koje potiču rast.

VIDEO: Zekanović u Sabor došao s vrećicom bijelog praha: 'Našao sam to na Pantovčaku'

Premijer je komentirao i izbore u Francuskoj i Sloveniji, izrazivši zadovoljstvo što je Emmanuel Macron ponovno izabran za francuskog predsjednika, a novom slovenskom premijeru Golobu uputio je čestitku s nadom u nastavak prijateljske i partnerske suradnje dviju država. Napomenuo je da je s prijašnjim premijerom Janezom Drnovšekom suradnja bila vrlo dobra.

Plenković je izvijestio da je sudjelovao na Danu planete Zemlje, istaknuvši napore Vlade u procesu dekarbonizacije te napuštanju ugljena.

Podsjetio je na 77. obljetnicu obilježavanja proboja iz logora Jasenovac, osudivši ustaške zločine.

"Ponovili smo koliko je važno da mlade generacije kroz obrazovni sustav steknu prave, točne, pouzdane informacije o svemu što se zbivalo, i na taj način imaju jedan zdrav pogled na tamne stranice povijesti, i odgovornost da svojim djelovanjem djeluju prema tolerantnom i uključivom društvu u budućnosti", zaključio je Plenković.

Potpredsjednik Vlade na odlasku, Boris Milošević, predstavio je najnovije informacije vezane uz potres, a premijer mu je zahvalio na doprinosu u obnovi i cjelokupnom doprinosu u radu Vlade.

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
08:09 28.04.2022.

Još malo pa ti za 200 kn u trgovini neće trebati vrećica, sve ćeš moći u rukama nositi! Hvala Plenkoviću i HDZ-u što su nam olakšali život!

DU
Deleted user
15:21 27.04.2022.

Istina od 2016 do 2022 godine je razdoblje od 6 godina, i istina je da su i plaće rasle sukladno troškovima. Realni rast standarda građana treba prikazati između prihoda i rashoda i tek onda možemo govoriti o uspješnosti nečje politike.

DU
Deleted user
15:28 27.04.2022.

Podizali ste minimalce na račun poslodavaca, tako da povećate iznos davanja državi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije