Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj Mercedes

Plenković o podmetanju Žalac: Ne znam. HDZ će biti jednako snažan kao i danas

Andrej Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
21.03.2019.
u 15:22

Ja ne znam kome smetam, ali sada mi se obrisi kristaliziraju, kazala je Žalac

Slučaj ministrice Gabrijele Žalac koja je rekla da joj netko iz HDZ-a smješta za što ima i dokaze, komentirao je premijer Andrej Plenković.

"Ne znam, ja vam govorim da će HDZ biti jednako snažan kao i danas", rekao je na pitanja novinara o tome da ministrica tvrdi da joj netko iz stranke podmeće. Na pitanje hoće li ostati ministrica, Plenković je rekao: "Ja sam s njom razgovarao više puta ovih dana, ugovor se odnosi na njenu majku i ono što ona govori o tome u javnosti govori i meni".

Na konstataciju da Žalac ima indicije da joj netko podmeće iz stranke, rekao je da je odgovorio na to pitanje.

Video: Izjava premijera Plenkovića o podmetanju ministrici Žalac

Tko smješta ministrici Žalac?

- Ne znam.

Vjerujete li svemu što kaže ministrica?

- Ja vjerujem u to da će HDZ dobiti barem 5 mandata na europskim izborima, da je najsnažnija i najdominantnija snaga na političkoj sceni, tako će biti i nakon izbora.

O kakvim unutarstranačkim podmetanjima govori ministrica Žalac?

- Ne znam. 

VIDEO Andrej Plenković o Žalac: Koliko ćemo puta o istom?

Pa vi ste predsjednik stranke.

- Pa nema to veze što sam ja predsjednik stranke, ja vam govorim što vam kažem, da će HDZ biti jednako snažan kao što je i danas

A hoće li Žalac ostati ministrica? Sad je već dosta teza koje je iznijela za koje joj javnost, čini se, ne vjeruje da govori istinu

- Ja sam s njom razgovarao više puta ovih dana. Koliko ja vidim u ovom trenutku tu situaciju, ta tema ugovora o korištenju vozila je vezana za njezinu majku, a ne za nju. Prema tome ono što ona govori javnosti rekla je i meni.

Ali ona sama prenosi probleme u stranku tvrdeći da joj se to podmeće iz stranke, a ne iz obitelji.

- Iz obitelji?

Iz njezine obitelji.

- Nisam, ni ja nisam tu tezu ulovio da netko iz obitelji.

Sinoć je izjavila da ima indicija da joj to netko podmeće iz stranke, dakle problem se iz neke njezine obiteljske situacije premješta na stranačku.

- Dobro, odgovorio sam na to pitanje.

VIDEO Plenković o Uljaniku:

Podsjetimo, ministrica Gabrijela Žalac našla se na udaru kritika nakon vijesti da joj je pred kućom parkiran skupi Mercedes koji nije prijavljen u imovinskoj kartici. Ministrica Žalac rekla je da automobil pripada njenim roditeljima, a vozilo je u vlasništvu tvrtke za najam vozila šibenskog poduzetnika Josipa Stojanovića Jollyja.

U intervjuu za Dnevnik Nove TV kazala je da sumnja da joj netko smješta. Žalac je rekla da ima dokaze i insinuacije. "Zasad ću ostati suzdržana", dodala je i nije htjela otkriti u koga sumnja. "Ja ne znam koga smetam, ali sada mi se obrisi kristaliziraju", kazala je Žalac na ponovljeno pitanje.

Video: Izjava ministrice Žalac o Mercedesu

Komentara 37

AN
AnteizmalogZGa
15:34 21.03.2019.

Maooolim vas dajte još jedan članak na temu Žalac!!!!! Ma molim vas .....moooolim vas....moooli....m..v..aaas

DU
Deleted user
15:36 21.03.2019.

To je Šeksova doktrina - neće nikog smijeniti niti prihvatiti ostavku jer mu Šeks utuvio da će nakon toga krenuti i po njegovu glavu... Samo što javnost bilježi, a ovo zadnje događanje - stradalo dijete i Mercedes visoke klase, a na to nije nepozoran ni ženski niti muško dio stanovništva, zar ne? Ionako ta Žalac tone pod tim aferama i tako svejedno da li će otići iz politike ili ostati, plutajući kao meta za daljnje medijske napade - od nje neke koristi više nije za očekivati.

Avatar WEBFUCK
WEBFUCK
16:49 21.03.2019.

"Imamo najnoviji novi HDZ. Sve ce biti drugacije. Raduj se, hrvatski politicki narode jer je svanuo novi dan........... Od danas više nema korupcije, pronevjera, prodaje nacionalnih interesa, siledžijstva, zaštite nogometne i ine mafije, ekstremizma, nepotizma, klijentelizma, netolerancije, govora mržnje, eliminacijee nepocudnih kadrova, nasrtaja na medije, kontrole pravosuda, opstrukcije reformi, namještene javne nabave, pranja novca, zlouporabe tajnih službi, stranackoga prozelitizma, povijesnog revizionizma, relativizacije zlocina NDH, prijetnji lustracijom, prebrojavanja krvnih zrnaca, trgovine politickim utjecajem, gušenja neprofitnih medija, nacionalisticke kulturne politike, sastavljanja popisa nepocudnih pisaca, klerikalizma, politicke korupcije, ucjena, prijetnji i sukoba interesa............ Andrej Plenkovic je junak našega doba,................ a njegov izbor u casu ce i za vazda Hrvatsku demokratsku zajednicu pretvoriti u normalnu i demokratsku stranku, a Hrvatsku,............kao što rece naša uvažena predsjednica Kolinda Grabar Kitarovic, u jednu od najbogatijih zemalja u svijetu....................... Kako nam je zapravo malo trebalo da dosegnemo blistavu buducnost................. Ona je, na srecu, sada tu i više nam je nitko ne može ugroziti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije