Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA MERCEDES

Jesu li ovo HDZ-ovci na koje ministrica Žalac sumnja da joj podmeću

Gabrijela Žalac
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/9
21.03.2019.
u 14:38

Ja točno znam odakle sve to ide, tko je dao broj mobitela mog supruga i davao neistinite informacije. Znam sve i sve mi je jasno, rekla je Žalac.

Dan poslije informacije kako je u dvorištu obiteljske kuće ministrice regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijele Žalac parkiran luksuzni Mercedes E klase, a koji nije prijavljen u njenoj imovinskoj kartici, postao je sporedna stvar. Sada je glavno pitanje kakvi su to unutarstranački sukobi u HDZ-u i tko joj to unutar stranke smješta.

– Ja točno znam odakle sve to ide, tko je dao broj mobitela mog supruga i davao neistinite informacije. Znam sve i sve mi je jasno! Jedan dio odnosi se na medijsko reketarenje, a veliku ulogu u svemu imaju i unutarstranački obračuni koji su vezani uz predstojeće izbore za Europski parlament . Međutim, uskoro ću i ja reći neke stvari, neću više šutjeti jer mi je dosta napada na mene i moju obitelj! – rekla je Žalac u intervjuu za Večernji list. Za sada odbija reći ime i prezime osobe koja je, kako kaže, napada na ovaj način.

Gabrijela Žalac o Mercedesu

Odmah potom pojavile su se razne špekulacije tko bi to mogao biti, odnosno, na koga to Žalac misli. Spominju se tako HDZ Vukovarsko-srijemske županije, odnosi u vinkovačkoj gradskoj organizaciji, a jedna od teorija jest da iza svega stoji zapravo vukovarski HDZ i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji su u jednom trenutku bili u svojevrsnom „sukobu“ s predsjednikom HDZ-a Andrejom Plenkovićem kada je Žalac stala na premijerovu stranu kritizirajući Penavu.

– Vukovarski HDZ nikada se nije bavio ministricom Žalac. Možemo reći kako sve ovo vrijeme zapravo imamo korektne odnose. Ako gdje i postoje nekakvi problemi, ne znam za njih – rekao je predsjednik vukovarskog HDZ-a Damir Barna.

Pri tome treba i znati kako je Žalac na mjesto ministrice predložio osobno Andrej Plenković i da ona nije bila predložena od HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije. O odnosima i nekim stajalištima unutar ove stranačke županijske organizacije govori i činjenica da je HDZ Vukovarsko-srijemske županije prilikom izbora za predsjednika stranke, kada se biralo između Jadranke Kosor i Tomislava Karamarka, među prvima stao uz Karamarka. I danas se mnogi sjećaju posjeta Kosor Vukovaru kada je nitko od čelnika stranke nije dočekao.

Gabrijela Žalac
1/8

Pokušali smo do komentara doći i kod čelnika HDZ-a Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije, Mladena Karlića i Dražena Milinkovića, ali oni se nisu javljali na telefon.

– Ima tu više struja kada je riječ o odnosima unutar HDZ-a i to posebno kada je riječ o prevlasti na razini županije. HDZ je ovdje tradicionalno jak te ima niz onih koji misle da zaslužuju više, možda mjesto načelnika, gradonačelnika, direktora, ministra… Vjerujem kako možda jedan od razloga i jesu izbori za EU parlament te da se zauzimaju određene pozicije. Tu su i skori unutarstranački izbori, a ne smije se zaboraviti kako je Gabrijela Žalac istaknuta kao moguća zamjenica predsjednika HDZ-a – rekao nam je jedan od viđenijih članova HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije.

Pokušali smo kontaktirati i jednoga od viđenijih članova HDZ-a iz Vukovarsko-srijemske županije Tomislava Čuljka koji nam je SMS-om odgovorio kako je na sastanku i da će se javiti poslije. 

Josip Stojanović Jolly o ministrici Žalac i Mercedesu

Ključne riječi

Komentara 74

DU
Deleted user
14:46 21.03.2019.

Za koga je to sada "najvažnije pitanje" kakvi su odnosi u stranci???? U tebe? U tome ti nisi bitan. Bitan si samo za izmišljanja i podmetanja.

TU
Tupko
16:27 21.03.2019.

Da, netko ti smješta. Netko ti je smjestio Mercedes u dvorište. Što meni neće netko takvo što smjestiti

Avatar Urbani
Urbani
15:07 21.03.2019.

Dosadni ste!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije