Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija

Plenković o ploči Francetiću: Policija će postupati, bude li potrebno

Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
01.07.2017.
u 12:31

Premijer Plenković napomenuo je kako se sastalo Vijeće za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima i koje ima zadaću u jednom smirenom ozračju napraviti važan posao suočavanja s prošlošću.

Već smo nekoliko puta rekli da osuđujemo postavljanje ploče na rodnu kuću Jure Francetića. Vidjet ćemo što će biti danas, ali bude li trebalo policija će postupati, to je njezina zadaća – izjavio je premijer Andrej Plenković.

Napomenuo je kako se sastalo Vijeće za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima i akademik Zvonko Kusić dao je izjavu nakon što su se stručnjaci, politolozi, povjesničari i pravnici sastali.

-Oni imaju zadaću u jednom smirenom ozračju napraviti važan posao suočavanja s prošlošću, s ostavštinom nedemokratskih režima. To je proces koji u Hrvatskoj nije provedem. Rekao sam to u Saboru. Devedesetih smo imali agresiju od strane Miloševićevog režima, imali smo mrtve, ranjene i materijalna štetu. U tom trenutku politika prvog hrvatskog predsjednika dr. Tuđmana bila je politika pomirbe i jedinstva iseljene i domovinske Hrvatske. No, sada je vrijeme da kroz rad jednog ovakvog vijeća napravimo ono što su učinili i drugi.

Komentara 18

SO
SoloHan
13:15 01.07.2017.

Nadam se da će isti tretman imat i četnički dernek u Srbu kao i tamo postavljene ploče

DR
drugzooka
14:00 01.07.2017.

Hoće lj postupati isto glede ploča četničkih terorista, srpskim koljačima dižemo spomenike u Hrvatskoj do kada Plenkoviću.

DR
drugzooka
14:02 01.07.2017.

Morat ćemo mi sami dizati spomenike srpskim koljačima kad policija nece i devedesete se narod sam organizirao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije