Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZVAO LJUDE NA CIJEPLJENJE

Plenković o mjerama: Mi sigurno nećemo ići u pooštravanje. Našli smo pravi balans

Andrej Plenković
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/2
30.08.2021.
u 18:10

Rekao je kako je obnova Banovine jedna od ključnih projekata Vlade te da se ona mora ubrzati.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković obratio se javnosti nakon održane sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća Hrvatske demokratske zajednice. Na početku je kazao da su jako zadovoljni s rejtingom stranke, te je istaknuo da Vlada se suočava s brojnim izazovima. 

- Zadovoljni smo što je cijela sezona ostala u narančastom, što je omogućilo izvrsnu turističku sezonu. Ministarstvo turizma je predvidjelo da će biti nekih 70 -75 posto od one rekordne 2019. godine To je osobito važno i zbog prihoda i u ekonomskom pogledu za naš oporavak- kazao je. 

Na pitanje hoće li Hrvatska tražiti odgodu korištenja europskih fondova čiji je rok za iskorištenje iduće godine, kazao je sljedeće: - Mislim da je rok prihvatljiv. Mislim da ćemo tu napraviti dobar posao. Siguran sam kad priča krene to će biti dobro obavljen posao

Dodao je kako će tražiti odgodu ako bude potrebno. 

- Nije problem dignuti slušalicu i nazvati predsjednicu Europske komisije. Hrvatska je imala COVID plus četiri velike štete - podsjetio je. 

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Rekao je da je obnova Banovine jedna od ključnih projekata Vlade te da se ona mora ubrzati.

Premijer je komentirao i moguće mjere. 

- Mi sigurno nećemo ići u pooštravanje. Mi smo našli pravi balans. Tako ćemo se ponašati i do sada. Vodit ćemo računa o svim aspektima. Kako smo radili do sad, radit ćemo u budućnosti

Na pitanje kako su u nekim zemljama krenuli s ukidanjem mjera kao što je Velika Britanija, Plenković je podsjetio da su se oni cijepili više od nas. 

- Da smo se mi cijepili 80 posto, ja bih prvi bio za popuštanje mjera - istaknuo je i dodao da se svatko tko može cijepiti se to i može. 

Plenković se osvrnuo i na prijem izbjeglica u Afganistan u Hrvatskoj. 

- Mi smo za sad primili 19, 20 ljudi, dakle jedan mali broj. To su ljudi koji su radili za međunarodne organizacije ili za nas. Ja sam rekao koji su kriteriji važni. Svi oni koji su u nekoj od faza boravka hrvatskih vojnika u Afganistanu surađivali s nekim od naših postrojbi, sigurno su oni kojima ćemo pružiti ruku pomoći ako je to moguće. Sve će to biti u nekom broju koji mi možemo nositi kao društvo, neće biti nekog mega otvaranja. 

Plenković je potvrdio kako će u Hrvatsku uskoro doći i francuski predsjednik Emmanuel Macron. 

VIDEO: Glina: Andrej Plenković na obilježavanju Međunarodnog dana nestalih osoba


 

Ključne riječi

Komentara 35

Avatar Le-Freak
Le-Freak
19:14 30.08.2021.

Plenki, u vezi korone, izvrsno odradjen posao. 👍

ED
edgar2
18:52 30.08.2021.

Što će biti više cijepljenih to ćemo moći više olabaviti mjere! Delta varijanta je zaraznija, ali se i puno više replicira u organizmu (teže oboljenje). Ova kombinacija više virusnih kopija i bolje prodiranje u stanicu čini vjerojatnijim da će stanice, tkiva i organi biti preopterećeni prije nego što imunološki sustav uspostavi obranu kod necijepljenih ljudi...

Avatar berija1
berija1
21:26 30.08.2021.

LockDown za necjepljene i to jeTO!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije