Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbor za predsjednika Vrhovnog suda

Plenković: Nema nikakvih začkoljica, postoji poštovanje zakona. Sve drugo je politiziranje

Ivanić-Grad: Premijer Plenković posjetio novu farmu kokoši nesilica Lukač d.o.o.
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
09.03.2021.
u 12:22

Ovakva situacija nije se trebala dogoditi, ona se dogodila zbog nekog drugog. Ne može to doći na dnevni red u Saboru, kazao je Plenković

Premijer Andrej Plenković posjetio je danas Ivanić-Grad, gdje je razgovarao s gradonačelnikom Javorom Bojanom Lešom i županom Zagrebačke županije Stjepanom Kožićem. Nakon sastanka u Gradskoj upravi odgovarao je i na pitanja novinara o aktualnim temama. 

Komentirao je ponovno Milanovićevo predlaganje Zlate Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda.

"Nema nikakvih začkoljica, postoji poštovanje zakona, sve drugo je politiziranje, želja za nekakvom temom koja djeluje nevjerojatno. Imate Ustav, zakon, proceduru. Pjevamo neku drugu pjesmu. Ovakva situacija nije se trebala dogoditi, ona se dogodila zbog nekog drugog. Ne može to doći na dnevni red u Saboru", kazao je Plenković.

"Neda mi se preko medija o tome uopće komunicirati. Čovjek je rekao da će zvati, pa nije zvao, pa šalje poruku preko Čačića. Sve je to, realno gledano, bizarno", dodao je.  Rekao je da kandidatura Đurđević nije sada uopće tema. "Mi manje-više znamo krug ljudi koji tu može biti", dodao je. Đurđević je četvrta", dodao je. 

Premijer je komentirao potez Damira Juzbašića, ravnatelja Ravnateljstva za robne zalihe RH koji je napustio Hrvatsku demokratsku zajednicu, te predstavio nezavisnu kandidaturu za gradonačelnika Županje.

"Čovjek je išao na unutarstranačke izbore i onda se dezorijentirao. Ne znam što je bilo, ugleda neku svjetlost i što onda. On bi se trebao brinuti, ne HDZ", kazao je Plenković. 

COVID putovnice

"Razgovaramo, postoje oni koji su preboljeli, oni testirani i oni cijepljeni. To će biti jedna od tema. Moramo naći mehanizam koji je svima prihvatljiv", kazao je Plenković. "Mi smo za to da nađemo rješenje koje će nam omogućiti slobodu cijepljenja", dodao je. 

 

Ključne riječi

Komentara 57

DI
Diosiario
15:41 09.03.2021.

Evo što će se dogoditi: Đurđevićka će postati PVS, nedugo nakon toga Nobilo će podnijeti zahtjev za reviziju minhenskog procesa u Hrvatskoj, Đurđevićka inače srbijanske nacionalne pripadnosti će stati na stranu Perkovića i Mustača kao što je stala i 2013 godine i evo njih na slobodi do sredine 2022.

DU
Deleted user
13:24 09.03.2021.

Milanovic je bio na vlasti i po ovom pitanju nije napravio nista. Postao je predsjednik i znao je za ovaj izbor. Mjesecima nista ne poduzima i onda ko grom iz vedra neba iznosi sulude teorije a ne vidi da on ne zeli postivati zakon, on se uvatija Ustava, pa kao da ustav regulira procese, on ne zeli vidit da Ustav daje Načela a zakoni ih sprovode, prema tome postuje se zakon jer po njemu se sve radi. ukoliko Milanovic smatra da ovaj zakon nije u skladu s Ustavnim načelima ima potpuno pravo da po zakonu ispostuje proceduru kako bi se utvrdila vjerodostojnost zakona ili opravdanost zakona, ali ne Milanovic to ne radi, jer njemu nije cilj postivanje zakona, njemu je cilj proizvodnja kaosa i nereda, samo on zna motive a nekako san sve vise siguran da ni on sam ne zna zasto to radi, vjerojatno ljeci komplekse manje vrijednosti jer kao sta ce se takva velicina kao Milanovic baviti zakonima, Milanovic kao velicina se bavi i razgovara jedino o Ustavu. puno bi se dalo napisat o ovom liku, ali necu vise trosit svoje dragocijeno vrijeme, samo cu opet ponovit kako se sramim ovakvog predsjednika i sa time sam puno puno rekao

LL
lijepa_li si
14:20 09.03.2021.

ako je zakon neustavan, zašto zlata, zoran nisu podnijeli zahtjev za ispitivanje ustavnosti zakona, veç je to učinio onaj cirkusant dario?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije