Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽUPANJA

Novi potres u HDZ-u: Juzbašić napustio stranku i najavio nezavisnu kandidaturu za gradonačelnika

Foto: Branimir Bradarić
1/3
09.03.2021.
u 11:23

Nedavno izabrani predsjednik GO HDZ Županja Damir Juzbašić, koji je poslije dva mjeseca na mjestu predsjednika podnio ostavku na to mjesto, danas je zajedno s tridesetak članova napustio HDZ.

Nedavno izabrani predsjednik GO HDZ Županja Damir Juzbašić, koji je poslije dva mjeseca na mjestu predsjednika podnio ostavku na to mjesto, danas je zajedno s 30-ak članova napustio HDZ te najavio svoju nezavisnu kandidaturu za gradonačelnika Županje. Pojašnjavajući svoje razloge, kazao je kako je razlog tome nerazumijevanje i činjenica da čelništvo županijskog HDZ nije stalo iza njega kao izabranoga predsjednika Gradske organizacije nego su podršku dali poraženom kandidatu Davoru Miličeviću koji je i aktualno gradonačelnik Županje.

– Na unutarstranačkim izborima dobio sam 421 glas u odnosu na 355 glasova poraženoga kandidata. Podsjećam kako je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković govorio kako će izborni pobjednik imati legitimitet. Naivno sam mislio da će biti tako, ali prevario sam se. Ubrzo sam shvatio kako županijsko vodstvo HDZ-a staje iza poraženoga kandidata pa sam podnio ostavku na mjesto predsjednika – rekao je Juzbašić napominjući kako je on član HDZ-a od 1997. godine i da je od tada radio na brojnim dužnostima unutar stranke. 

Dodaje i kako su neki mislili da će ga smiriti s političkom foteljom, potvrđeno mu je naime mjesto ravnatelja Ravnateljstva robnih zaliha, ali i da je njemu na prvome mjestu Županja i boljitak njegovoga grada i njegovih stanovnika.

Govoreći o svemu što se do sada događalo otkako se kandidirao na mjesto predsjednika GO HDZ-a, kaže kako nije bilo pritisaka, ali i da je bilo burnih razgovora. Odgovarajući na pitanje znači li njegov izlazak iz HDZ-a i nezavisna kandidatura za gradonačelnika i njegovu smjenu na mjestu ravnatelja, kazao je kako ne zna,  ali da osobno neće praviti nikakve probleme ministru Ćoriću niti premijeru Plenkoviću. 

Kazao je kako nema ništa sporno reći za rad premijera Plenkovića, ali i da je želja i njega i ostalih Županjaca da se i Županja ukrca na europski vlak. Prema njegovim riječima, razumljivo mu je da se Županja ne može mjeriti s Vinkovcima i Vukovarom, ali i da mu je neprihvatljivo da Županju kao grad prestiže Otok, a da okolne općine pokazuje kako se treba i može raditi. Danas nije želio govoriti o detaljima programa, ali je najavio kako će se boriti za više europskih sredstava napominjući kako je u zadnja četiri gradska proračuna apsorpcija europskih sredstava nula. Napomenuo je i kako Županja danas nema ni jednog hektara zemljišta spremnoga za ulaganje i otvaranje radnih mjesta, a da ima pristupne ceste, struju, vodu... 

Kazao je i kako trenutačno neće izlaziti s imenom osobe koju će podržati za župana Vukovarsko-srijemske županije, ali i da im je kandidat HDZ-a, koji je potvrdio kontinuitet aktualnog gradonačelnika, neprihvatljiv, kao i da Josip Dabro ima pozitivnu priču.  

Komentara 21

Avatar Pravosudac
Pravosudac
12:09 09.03.2021.

HDZ je stranka mediokriteta, mlakonja i poltrona. Čestit čovjek nema što tražiti u HDZ-u.

GP
gprskalo
11:59 09.03.2021.

"Dodaje i kako su neki mislili da će ga smiriti s političkom foteljom, pošto mu je potvrđeno mjesto ravnatelja Ravnateljstva Robnih zaliha, ali i da je njemu na prvome mjestu Županja i boljitak njegovoga grada i njegovih stanovnika". - hmmmmm

PO
Poduzetnik
12:43 09.03.2021.

Mislili su ga kupiti foteljom, a on ih je zeznuo tako što je prvo fotelju prihvatio pa NAKON TOGA izašao iz HDZ-a. Vjerodostojno, nema što, a naravno sve za ljude koji tamo žive. HA HA HA HA HA HA HA HA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije