Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Komentirao navode

Plenković: Ne znam preko koga ni kako je Petrov komunicirao s Todorićem

Andrej Plenković
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
16.05.2017.
u 13:59

Nitko od nas tko nije u kompaniji i tko nema detaljan uvid u financijske knjige ne može donositi neke apriorne sudove, rekao je premijer Plenković

Premijer Andrej Plenković komentirao je danas izjavu Ivice Todorića, koji je rekao da nema nikakvih pokrića za navodne financijske nepravilnosti u Agrokoru.

– Pokazat će to revizija, jedna od četiri svjetske top kompanije pregledat će knjige, a nakon toga vidjet ćemo mnogo detaljnije o čemu se radi. Nitko od nas tko nije u kompaniji i tko nema detaljan uvid u financijske knjige ne može donositi neke apriorne sudove. Dajmo da se to raščisti – rekao je Plenković na otvaranju nove Belupove tvornice lijekova u Koprivnici.

Komentirajući Todorićevu izjavu za Nacional da bi glavni cilj trebao biti spašavanje Agrokora i svih radnih mjesta, Plenković je odgovorio da je to upravo ono što rade te da bi radna mjesta došla u pitanje da su pustili Agrokor i 73 kompanije u sklopu sustava u stečaj.

– Kompanija funkcionira normalno – rekao je Plenković.

Komentirao je i navode iz teksta, da je Božo Petrov s ruskim Sberbankom i prije izbijanja krize u Agrokoru nudio pomoć Todoriću.

– Ja ne znam preko koga ni kako je gospodin Petrov komunicirao s gospodinom Todorićem. Ono što znam jest da smo u procesu razgovora, kad se vidjelo da je Agrokoru potrebna dodatna financijska injekcija u smislu novih kredita, obavili dva razgovara. Oba sastanka bila su u Vladi, znam što smo tamo razgovarali pa procijenili situaciju i nakon toga krenuli putem koji je u tom trenutku bio jedini ispravan – rekao je Plenković.

Komentara 8

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
14:55 16.05.2017.

Petrov "pregovarao mimo vlade skupa sa Sperbank . po Roglicevu naputku, sve jasno.

Avatar firebird
firebird
15:00 16.05.2017.

Petrov nikad vise nece igrati zakulisne igre, narod je ovaj put sve dobro vidio.

DU
Deleted user
16:14 16.05.2017.

Ne treba imat uvid u financijske knjige za shvatit da je bilo "nepravilnosti".Za napravit 40 milijardi kuna duga,trebalo je gubit 3,5 miliuna kuna svaki dan u periodu od 30 godina.I to kompanija kod koje svi u Hrvatskoj kupujemo svaki dan i ostavljamo tamo kamione novca.Kompanija koja dobavljačima plaća tek nakon 6 mjeseci i to često u vlastitoj robi.Nemoguće da je dug rezultat poštene rabote.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije