Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posljedice nevremena

Plenković izrazio sućut obiteljima poginulih: Ovo je strašna i velika tragedija

Foto: Vlada.hr
1/18
20.07.2023.
u 17:59

Nekada su ovakve nepogode bile rijetkost, očekuje se da će se sada događati u kraćim vremenskim intervalima, a to zahtijeva pripravnost svih službi.

Premijer Andrej Plenković bio je danas na Bundeku te je došao obići štetu koja je nastala kao posljedica nevremena koje je jučer zahvatilo Zagreb i okolicu. Kao rođeni Zagrepčanin ne pamti da u zadnjih 50 godina se ovako nešto dogodilo. Naveo je da je Vlada tu da pomogne glavnom gradu i svim županijama.

"Želio bih prije svega iskazati našu sućut obiteljima poginulih. Radi o dvoje ljudi u Zagrebu, jednoj osobi u Brodsko-posavskoj županiji i vatrogascu u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Četvero mrtvih od ovakve oluje je strašna, velika tragedija", rekao je premijer te je zahvalio svim službama. Sutra će obići Vinkovcime i Otok, gdje su također nastale velike štete, piše Hrt.hr.

Nekada su ovakve nepogode bile rijetkost, očekuje se da će se sada događati u kraćim vremenskim intervalima, a to zahtijeva pripravnost svih službi. Što se tiče sustava ranog upozorenja, kojeg ovog puta nije bilo, Plenković je rekao da je taj sustav imao svoje testiranje prije par mjeseci te da je u tijeku završna faza da to bude u potpunosti funkcionalan sustav.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Pogledajte timelapse oluje koja je odnijela ljudske živote i nanijela strašnu materijalnu štetu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije