Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBLJETNICA HDZ-A U KOPRIVNICI
Povratak na članak

Plenković: Hrvatska je po rastu BDP-a u top 10 zemalja Europske unije

Šef HDZ-a kaže kako Hrvatska danas ima više zaposlenih nego prije 30 godina kad je imala čak 700.000 više stanovnika

Komentari 11

ST
stefj
01:29 01.03.2020.

10. smo po rastu BDP-a u EU, što znači da 8 ili 9 zemalja s višim BDP-om ima veći rast od nas. A manje od nas rastu one zemlje s puno, puno većim BDP-om od nas, koje ćemo stići nikada... Ne treba zaboraviti niti lošu strukturu BDP-a gdje imamo najveću udio PDV-a u BDP-u, gdje doznake iseljenih čine veći dio od turizma, gdje imamo najviši udio poreza u proizvodnji u EU itd... Umjetno dizanje BDP-a mahnitim zapošljavanjem u javnim strukturama, dizanjem plaća državnim i javnim djelatnicima, ne diže gospodarstvo, već ga dodatno opterećuje. Što se tiče broj zaposlenih i dalj imamo manje zaposlenih u realnom sektoru nego tamo 2008. To što imamo toliku gomilu zaposlenih u javnim strukturama niti malo ne pomaže, niti su te strukture efikasnije... Bolje da imamo rast, nego pad kao s SDP-om, no ovo nije niti približno dovoljno. Ako želimo doseći 90% standarda EU-a i time bar donekle zadržati ljude ovdje, morali bismo rasti 10 godina preko 5%, gdje smo mi od toga. I morali bismo imati zdravi rast gdje pada udio države u gospodarstvu, gdje pada udio poreza u BDP-u, gdje investicije nisu vezane isključivo uz EU fondove. itd... Ovo nije dobro, nije katastrofa ko Milanović, ne definitivno nije dobro. Žalosno je da nema niti jedne opcije koja se čini boljom, zato niti nema neke budućnosti ovdje...

VL
Avatar Dvica
Dvica
14:56 01.03.2020.

Nadam se da ovo ne čitaju naši u Irskoj i Njemačkoj, jer ukoliko saznaju kako Hrvatskoj dobro ide ,čekat će se po dva dana za ulazak u Hrvatsku.

VL
Avatar Dr Evil
Dr Evil
01:34 01.03.2020.

Koliko taj čovjek može srati, prestrašno.

VL
AM
Ante_Matic
08:54 01.03.2020.

Kadu kakvi izbori okruži se domoljubima i govori jedno. Nakon izbora okruži se Jandrokovićem, Božinovićem, Sanaderom i radi totalno suprotno.

VL
Avatar Motorhead
Motorhead
23:53 29.02.2020.

Nisam fan ekipe na vlasti, ali statistika je egzaktna znanost... Za razliku od slučajnog premijera

VL
Avatar Čudomix
Čudomix
10:03 01.03.2020.

Koja demagogija majko mila.

VL
Avatar Pepica.Pušić
Pepica.Pušić
23:06 29.02.2020.

Ko to tamo laže...

VL
KR
.Kronos.
09:49 01.03.2020.

Ljudi dragi-HDZ/SDP su GLOBALISTI, kod takvih nema demokracije, samo gluma demokracije, Švicarska ima 10 referenduma godišnje, ideal koji stalno spominjemo, ima svoje banke, suverenu i samostalnu politiku i prebogati a vidivraga NISU u EU i mali su, nama govre da se ne može bez EU upravo jer smo mali! Škoro je nakon gledanja smrti u oči 6 sati na operacijskom stolu NOVI ČOVJEK, pogledajte njegove intervjue, uvjerit ćete se da on nema više veze sa HDZ-om. Škoro nudi direktnu demokraciju, sva važna pitanja kao u Švicarskoj odlučivat će narod, kako o Istanbuslskoj koju možemo referendumom poništit, tako i Marakeš, uvođenje Eura, gay udomljavanje, članak 1. USTAVA RH vam to GARANTIRA! Želite li i dalje ovako i veliku koaliciju glasajte za HDZ/SDP, želite li sasvim novi smjer, pravo, pravdu u istinsku demokraciju onda poduprite Škorine politike! ŠKORO može bit naš ORBAN, ONI ima tu suverenističku crtu! Maknut "dugu" iz naših škola, razne "udomitelje" skupa s time, zausavit migrante vojskom, čuvat ŽIVOT OD ZAĆEĆA-protiv abortusa i slične, zdravorazumske politike sa obiljem REFERENDUMA! Druga opcija vam je nastavak rastakanja države kao i zanjih 30 godina! Ako ste 30 godina davali glas HDZ/SDP kliki, ne zaslužuje li barem jednu jedinu priliku netko treči?

VL
KR
kronika20
12:01 01.03.2020.

Slučajni premijer prema svjetskim statistikama je vodio državu sa vojom kukulele gantiturom najgore u svijet. Analiza Jutarnjeg lista je pokazala da je Hrvatsku najviše zadužila Milanovićeva Vlada - za 18.882 kunu po stanovniku

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.