Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREBACIVANJE VALUTE

PlayStation Store tek sredinom studenog prelazi 'na euro'

Zagreb: Novinarka Milena Zajović testira Playstation 5
Marin Tironi
06.10.2023.
u 16:03

Playstation na svojim stranicama navodi kako će se sva sredstva na računima korisnika prebaciti u eure 13. studenog.

Iako smo početkom godine uveli euro kao službenu valutu u Hrvatskoj, internetska trgovina PlayStation store tek će od 13. studenog prijeći 'na euro'.

- Htjeli smo te informirati o prelasku trgovine PlayStation Store na euro. Od 13. studenog moći ćeš nastaviti s kupovinama u trgovini PlayStation Store koristeći podržane metode plaćanja, uključujući kartice - stoji u obavijesti koja je došla na elektroničke adrese korisnika.

Playstation na svojim stranicama navodi kako će se sva sredstva na računima korisnika prebaciti u eure 13. studenog. 

- Ta će se sredstva konvertirati koristeći službeni fiksni tečaj (7.53450 HRK za 1 EUR) te će se zaokružiti na najbliži eurocent. Primjerice, 76 kuna će biti konvertirano u 10,0869 EUR i zaokruženo na 10,09 EUR - navode. Dodaju kako će postojeće darovne kartice u kunama i dalje vrijediti. Darovne kartice u eurima bit će dostupne od 13. studenog.

VEZANI ČLANCI

Korisnici iz Hrvatske nisu mogli direktno plaćati u trgovini već su digitalni novčanik mogli nadopuniti samo putem darovnih kartica. Lider je upitao krajem srpnja Državni inspektorat treba li trgovac snositi posljedice za kašnjenje u konverziji. U odgovoru su naveli kako su proveli istražne radnje te da su utvrdili da je adresa internetske trgovine u Ujedinjenom Kraljevstvu koje nije u Europskoj uniji.

- Imajući u vidu da je provedenim istražnim radnjama utvrđeno da je sjedište trgovca u Ujedinjenom Kraljevstvu, a budući da Ujedinjeno Kraljevstvo nije članica Europske unije, ističemo da tržišna inspekcija nema ovlasti za provođenjem inspekcijskog nadzora nad trgovcem, odnosno poslati zahtjev za razmjenom informacije ili zahtjev za provedenim mjerama nadležnom tijelu u državi članici Europske unije u kojoj je sjedište trgovca sukladno odredbama Zakona o provedbi Uredbe (EU) 2017/2394. Međutim, tržišna inspekcija Državnog inspektorata je kontaktirala CMA Consumer & Markets Authority sa sjedištem u Londonu, Ujedinjeno Kraljevstvo, odnosno nadležno tijelo za zaštitu potrošača u Ujedinjenom Kraljevstvu informirajući ih u svezi navedene problematike te obavljenih istražnih radnji tržišne inspekcije Državnog inspektorata u svezi predmetnog te je daljnja provedba u nadležnosti istih – priopćili su iz Državnog inspektorata.

Navode kako su oni istaknuli da da će plaćanja bit moguća isključivo putem postojećih sredstava na računu ili putem poklon kartica te da korisnici neće moći plaćati ili nadopunjavati svoj novčanik izravno na PlayStation Storeu koristeći kreditne kartice, debitne kartice ili druge metode plaćanja kao što je PayPal dok proces uvođenja eura ne završi.

VIDEO Ono kad misliš da si sve već vidio... Sa štakama u ruci i s gipsom na nozi vozi se na volanu bicikla

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije