Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVIRITE U KASICE

Planirate zamijeniti kovanice uoči uvođenja eura? Morate napraviti jednu stvar prije odlaska u banku

Hrvatska od 1. siječnja 2023. uvodi euro
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
23.11.2022.
u 09:04

Građani će moći od 2024. godine novčanice i kovani novac kune moći će se bez naknade zamijeniti u bankama, Financijskoj agenciji (Fina) i HP-Hrvatskoj pošti d.d.

Građani će moći prvih dvanaest mjeseci od dana uvođenja eura novčanice i kovani novac kune zamijeniti bez naknade. Skorašnje uvođenje eura potaknulo je mnoge da zavire u svoje kasice i odluče se za zamjenu.

Čitatelj koji je mjesecima štedio kovanice od 5, 10 i 20 lipa otkrio je za Poslovni kako je tekla zamjena za kune. U banku je, kako kaže, došao u 10 sati ujutro, te nije dugo čekao u redu. Kad je došao na red, službenica banke upitala ga je je razvrstao kovanice, što je i potvrdio.

Upravo se to pokazalo ključno da cijeli proces brojanja i uplate kovanica u njegovom slučaju ne traje više od 10-ak minuta. Istaknuo je kako je službenica bila vrlo ljubazna i da se iznenadio koliko je malo vremena trebalo za cijeli proces. Zaključio je kako nije potrebno brojati sitan novac jer ga službenici banke ionako trebaju izbrojati.

Prvih dvanaest mjeseci od dana uvođenja eura novčanice i kovani novac kune moći će se bez naknade zamijeniti u bankama, Financijskoj agenciji (Fina) i HP-Hrvatskoj pošti d.d.

VIDEO: Nove mjere u Hrvatskoj zbog ptičje gripe: Sva perad mora se držati u zatočeništvu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije