Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LONDON

Planirali teroristički napad na OI cijanidom i kremom za ruke

london 2012
PA/Pixsell
26.03.2012.
u 18:11

Teroristi su plan napada objavili na internetskoj stranici na kojoj su dali i detaljne upute o pripremi otrova

Teroristi povezani s Al-Qa'idom planirali su izvršiti napad tijekom Olimpijskih igara u Londonu upotrebom nekonvencionalnog oružja - kreme za ruke i cijanida.

Kako piše Telegraph, ekstremisti su detaljne upute za pripremu napada objavili na jednoj internetskoj stranici koja je povezana sa radikalnom islamističkom grupom i koja ima oko 170.000 registriranih članova.

Jedan od organizatora napada Hija Abu Ansari napisao je na stranici kako treba rukovati opasnim kemikalijama da bi se proizvelo ubojito oružje. Objasnio je kako, uz pomoć medicinskih rukavica, pomiješati cijanid s neidentificiranom kremom za ruke. Takvom smjesom nastao bi spoj koji bi omogućavao lakšu apsorpciju otrova kroz ljudski kožu. Potporu su mu iskazali drugi ekstremisti koji su podržali ideju napada.

– To je izvrsna ideja i zato morate sve dobro isplanirati. Vrijeme je da se pripreme za ovaj događaj zbog onoga što su činili nedužnim muslimanima – napisao je jedan od neidentificiranih pristaša napada.

Sadržaj stranice digao je na noge britanske sigurnosne službe koje su uvele najviši stupanj pripravnosti zbog potencijalnih napada tijekom Olimpijskih igara koje će u istočnom Londonu započeti 27.srpnja. Generalni direktor MI5 Jonathan Evans obavijestio je prošlog tjedna članove kabineta premijera o potencijalnim prijetnjama uoči olimpijade.

 

Komentara 9

NN
nato nece proci
19:23 26.03.2012.

KO još veruje ove gluposti . ako bi to iradili sigurno nebi koristili internet da šalju upute

NN
nato nece proci
19:25 26.03.2012.

Britanska propaganda da bi zaveli policijske repesalije u svojoj državi uz opravdanje da je to najbolje za narod .

ŠĆ
šćtrlj
18:57 26.03.2012.

viš kak su zeznuti ti islamisti... ko bi reko...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije