Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uhićeni su

Isplanirali sabotažu Njemačke vojne podrške za Ukrajinu: Pripremali bombaške napade i podmetanje požara

Ilustracija/Njemačka policija
Foto: ILUSTRACIJA/CHRISTIAN MANG/REUTERS
1/5
18.04.2024.
u 10:31

Jedan od osumnjičenih, identificiran kao Dieter S., od listopada 2023. raspravlja o mogućim urotama s osobom povezanom s ruskom tajnom službom, ističe se u priopćenju.

Dvije osobe, koje osim njemačkog imaju i ruskog državljanstvo, uhićene su u Njemačkoj zbog navodnog planiranja sabotaže vojnih objekata, uključujući američke, radi potkopavanja vojne podrške za Ukrajinu, rekli su njemački tužitelji u četvrtak. Vlasti su pretražile domove i radna mjesta dvojice osumnjičenih, koje se optužuje da rade za stranu tajnu službu, stoji u priopćenju ureda tužitelja.

Jedan od osumnjičenih, identificiran kao Dieter S., od listopada 2023. raspravlja o mogućim urotama s osobom povezanom s ruskom tajnom službom, ističe se u priopćenju. Dieter S. je pripremao bombaške napade i podmetanje požara u vojnim objektima, uključujući one kojima upravljaju američke snage, dodaje priopćenje.

Prema časopisu Spiegel, jedan od objekata je vojna baza Grafenwoehr u južnoj saveznoj pokrajini Bavarskoj, gdje se ukrajinske vojnike obučava kako bi znali upravljati američkim tenkovima Abrams. Rusko veleposlanstvo u Berlinu nije odmah odgovorilo na zahtjev za komentarom. "Namjera postupaka je bila potkopati vojnu podršku koju Njemačka pruža Ukrajini protiv ruske vojne agresije", stoji u priopćenju njemačkih tužitelja.

VEZANI ČLANCI: 

FOTO Nisu svi ministri jednako popularni: Evo koliko su glasova dobili na izborima

Ilustracija/Njemačka policija
1/18
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije