Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POŽAR - U iznenadnom požaru u obiteljskoj kući Dalibora Puša večeras eksplodirala kotlovnica

Plamen dvojicu braće opekao po licu i rukama

11.11.2008.
u 21:01

SLATINA - Večeras oko 19,30 sati u obiteljskoj kući Dalibora Puša u Novoj Bukovici nedaleko od Slatine došlo je do iznenadne eksplozije u peći za centralno grijanje. U to vrijeme u kući su se nalazila dva maloljetna sina D. Puša koji su, kako doznajemo, u eksploziji ozlijeđeni po licu i rukama.

Na mjestu nesreće pružena im je prva pomoć, a potom su vozilom hitne pomoći iz Slatine prebačeni u virovitičku bolnicu na daljnje liječenje. Dežurni liječnik dr. Željko Ciglar kaže da su dječaci zadobili opekline po licu, vratu i rukama, ali da se ne nalaze u životnoj opasnosti.

Požar su prvi primijetili baka i djed Marica i Stjepan Ciglar koji žive u susjedstvu pa su priskočili u pomoć unucima te pozvali susjede koji su, do dolaska slatinskih vatrogasaca, sami gasili vatru.

- Ja sam prije iz stigao iz Čađavice nego vatrogasci iz Slatine. To je nova kotlovnica koju sam dao postaviti prije petnaestak dana, a stajala me je više od 16.000 kuna. Sada je sve to propalo - kaže Dalibor Puš ističući da je i u ovoj nesreći sretan što djeca nisu stradala još teže.

Prema neslužbenim izvorima vatrogasci su doista kasnili, ali zbog toga što im je dojavljena kriva adresa. Umjesto u Vukovarsku ulicu (ne)poznati dojavljivač požara poslao ih je u Kolodvorsku ulicu u Novoj Bukovici, koja je na sasvim drugom kraju mjesta.

Večeras je u tom kraju gusta magla pa je vatrogascima trebalo dvadesetak minuta da otkriju kuću u plamenu koju su odmah ugasili. Na mjesto nesreće izašla je policija i vatrogasna inspekcija koja će očevidom utvrditi uzroke požara u kojem su zamalo stradala dva brata.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije