Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počelo suđenje

Plaćali, ali i prijetili Baranjcima da prijeđu u Mađare

Atila Soka i Gordana Musa Balaša
Foto: Suzana Lepan Šefančić
1/4
19.12.2017.
u 14:11

Svjedoci su upozoreni da će se, ne dođu li idući put, njihova prisutnost osigurati na drugi način

 Atili Soka i Gordani Musa Balaš počelo je nedavno suđenje jer su, kako se tereti, plaćali biračima u Baranji da promijene nacionalnost u mađarsku, a sve kako bi mogli na glasačkom listiću zaokružiti ime Roberta Jankovicsa. Naknada za to iznosila je 100 ili 200 kuna. Osim novcem, Gordana Musa Balaš, inače djelatnica Centra za socijalnu skrb u Belom Manastiru, služila se, po optužnici, i prijetnjama. Poriču krivnju. Zanimljivo je, pak, kako niti jedan od četvero pozvanih svjedoka ni danas, drugi put zaredom, nije došao na Općinski sud u Osijeku.

- Dalibor Vrbanić ispričao je sebe i suprugu zbog bolesti djeteta. Radovan Groš nema prijevoz, a invalid je, kaže, ne može doći vlakom ili autobusom. Svjedoci su upozoreni da će se, ne dođu li idući put, njihova prisutnost osigurati na drugi način – upozorila je sutkinja Mirna Grgić Radojčić. Obrane, pak, ne pristaju na čitanje iskaza iz istrage.

Ključne riječi

Komentara 1

KO
kojikura
00:01 20.12.2017.

lipa lica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije