Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRATKI ŠTRAJK Radnici popustili gazdi B. Puklavcu

Plaća i dalje nesigurna, no radnici u Hrast export Puklavcu ponovno rade

06.05.2009.
u 17:36

Provjerio sam i doznao da su radnici tvrtke Hrast export Puklavec iz Hrastovljana u utorak obustavili rad jer im još nije isplaćena plaća za ožujak. Mi tamo nemamo svojih članova, no ako su oni ušli neorganizirano u štrajk, poslodavac ih može tužiti za nanesenu štetu, iako bi to bilo suludo. Ljude stalno upozoravamo da se učlane u sindikat, koji bi im u tom slučaju vodio i organizirao štrajk - kazao je Franjo Veble, regionalni povjerenik SSSH.

Posao ili radna knjižica
Radnici Hrast exporta u drugoj smjeni nastavili su raditi u utorak na večer oko 19.30 sati, nakon što im se, kako doznajemo od samih radnika, obratio vlasnik i direktor Branko Puklavec. Kažu da im je rekao da ili prekinu štrajk ili da uzmu radnu knjižicu, ali da ne zna kada će im i hoće li im uopće isplatiti plaću.

Radnici u drugoj smjeni odlučili su tada prekinuti štrajk i počeli su raditi. Većina njih su neškolovani i stari ljudi, pa bi im bilo teško naći negdje posao, pogotovo sada zbog krize.

Vlasnik bez komentara
Izdržat će, kažu, tako dugo dok im ne prekipi. Mnogi od njih imaju kredite, na koje, kažu, zbog kašnjenja ionako niskih plaća, moraju plaćati bankovne kamate.

Jučer su štrajkali radnici koji rade u prvoj smjeni Hrast exporta Puklavec od 14 do 16 sati, kada su napustili poduzeće, a štrajk je nastavila druga smjena do razgovora s vlasnikom. On se, međutim, danas nije želio očitovati o događajima i problemima u tvrtki.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije