Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEMA PODIJELILA MREŽE

PITANJE DANA Što mislite o tome da bake i djedovi naplaćuju čuvanje unučadi?

pixabay
31.01.2024.
u 11:49

Majka koja je podijelila ovu situaciju na društvenim mrežama kazala je kako bi je jaslice ispale jeftinije od plaćanje vlastite majke, nakon što je došao kraj njenom porodiljnom dopustu

Satnicu od 18 eura tražila je jedna baka za čuvanje svog unuka, priča je koju smo objavili na portalu, a koja je izazvala žustre reakcije. Majka koja je podijelila ovu situaciju na društvenim mrežama kazala je kako bi je jaslice ispale jeftinije od plaćanje vlastite majke, nakon što je došao kraj njenom porodiljnom dopustu. 

- Zamolila sam mamu da mi pomogne oko moje bebe kako bih se mogla vratiti na posao nakon što mi istekne dopust. Imajte na umu, moja mama ima 65 godina, ostaje kao majka kod kuće od 1992. i od tada više nije dio radne snage. Odbila je, rekavši da je prestara i da je već odgojila svoju djecu - ispričala je novopečena majka, a naposljetku je pristala jedino uz uvjet da joj se plaća satnica, kao i da joj se osiguraju svi uvjeti da bi dijete i čuvala. 

Reakcije među hrvatskim čitateljima na Facebook stranici Večernjeg lista su raznovrsne - dok su neki pohvalili baku, navodeći kako bi je se trebalo platiti ako bi se plaćalo i dadilju, dok su drugi naveli kako im naplata ''nikada ne bi pala na pamet jer bi čuvanje unuka bila veliko zadovoljstvo i sreća''. 

- A zašto bi se baka obvezala svaki dan 8 ili 10 sati čuvati dijete? Nabila je cijenu veću od jaslica upravo zato što ne želi. Ok je pričuvati dijete povremeno, recimo za vikend, nekad da se roditelji mogu opustiti ili kad je dijete bolesno pa da majka ne izostaje s posla previše jer dijete ne može šmrcavo u vrtić ili jaslice, ali stalno, ne. Ne bih ni ja pristala - komentirala je jedna pratiteljica. 

POVEZANI ČLANCI:

- Kako tko želi? Imam petero unučadi, uvijek ih čuvam kada je to potrebno, sve ostalo stignem kasnije, najveća sreća i zadovoljstvo mi je provedeno s njima, volim ih do neba i natrag - komentirali ste na našem Facebook profilu, stoga vas mi u Pitanju dana pitamo upravo isto - Što mislite o tome da bake i djedovi naplaćuju čuvanje unuka? Odgovore možete zabilježiti ispod.

>> VIDEO Patricia je preživjela napad kiselinom: 'Zvučat će grubo, ali naučila sam živjeti s ovom ružnoćom'

Komentara 1

Avatar IvanR
IvanR
13:04 31.01.2024.

Opet šale

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije