Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OD PETKA

PITANJE DANA Cigarete opet poskupljuju. Razmišljate li o prestanku pušenja?

Pušenje
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/3
07.03.2024.
u 10:38

Budući da je cijena cigareta mnogo viša u usporedbi s onima koje su vrijedile prije tek nekoliko godina, neki su i izračunali koliko mogu uštedjeti ako se jednostavno riješe te navike

Brojni pušači neugodno će se iznenaditi ovog petka kada ih na kioscima dočekaju više cijene cigareta. Cijene određenih marki cigareta tako će rasti za prosječno 10-ak centi, što bi brojne moglo nagnati na potez koji su odgađali – prestanak pušenja. Carinska uprava tako je objavila da će Dunhill porasti na 4,60 eura, dok će Rothmans po novom stajati 4,10 eura. 

Poskupljuje i Lucky Strike koji će iznositi 4,50 eura, odnosno deset centi više nego prije. Pall Mall Red, Pall Mall Blue, Pall Mall Red 100'S i Pall Mall Extra Cut sada će stajati 4,20 eura. Pall Mall Balance Deep Blue, Pall Mall Balance Blue, Pall Mall S-Line Flow i Pall Mall Longs, koji su stajali 4 eura, sada poskupljuju za deset centi. 

Budući da je cijena cigareta mnogo viša u usporedbi s onima koje su vrijedile prije tek nekoliko godina, neki su i izračunali koliko mogu uštedjeti ako se jednostavno riješe te navike. Jedna Zagrepčanka tako je ispričala kako je u sedam godina nepušenja uštedjela gotovo 13.000 eura, o čemu više možete pročitati OVDJE.

Zbog novih cijena koje će vrijediti od petka, u anketi Pitanje dana pitamo pušače – Razmišljate li o prestanku pušenja? Svoje odgovore možete zabilježiti ispod. A na tu temu možete ostaviti i komentar na Facebook profilu Večernjeg lista, gdje smo vas također pitali za mišljenje.

POVEZANI ČLANCI:

>> GALERIJA Dodjela nagrada Večernjakova ruža za 1994. godinu

Pušenje
1/25

Komentara 4

Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
11:27 07.03.2024.

Sobzirom kakve političare ( mislim na sve) u državi imamo , mi smo svi pušači .

PV
prcko.vita
19:35 07.03.2024.

Cijene cigareta i alkohola treba još više povećati, a tu zaradu usmjeriti u zdravstvo i liječenje normalnih ljudi koji se ne drogiraju.

DU
Deleted user
13:56 07.03.2024.

Postotak pušača po državama (Top 10). Kao što vidite, u lijepom smo društvu. Možda će to našim dragim pušačima biti dodatni poticaj da prestanu pušiti. Nauru 48.3% Myanmar 44.4% Kiribati 39.7% Papua New Guinea 39.6% Serbia 39.5% Bulgaria 39.5% Timorr Leste 38.7% Indonesia 38.2% Croatia 37% Solomon Islands 36.9%

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije