Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON PADA INSTAGRAMA I FACEBOOKA

Pitali smo vas biste li mogli živjeti bez društvenih mreža: 'Bez njih da, ali bez jedne stvari nikako'

Facebook slavi svoj 20. rođendan
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
10.03.2024.
u 08:48

U anketi koju smo postavili najveći broj vas odgovorio nam je da i sada živite bez društvenih mreža te da ne koristite niti jednu tako da vas svijet bez društvenih mreža ne plaši

Pad Facebooka i Instagrama koji se dogodio prije dva dana ponovno je zabrinuo milijune korisnika društvenih mreža diljem svijeta. Iako je kvar trajao svega sat vremena, brojni su se uplašili da su hakirani, ili da jednostavno ne mogu doći do najnovijih objava koje uobičajeno prate. S obzirom na to da je i ova greška krovne tvrtke Mete pokazao koliko je virtualni svijet krhak, mi smo vas pitali biste li zauvijek mogli izdržati bez društvenih mreža, a vas čak 500-tinjak je i odgovorilo.

U anketi koju smo postavili najveći broj vas odgovorio nam je da i sada živite bez društvenih mreža te da ne koristite niti jednu tako da vas svijet bez društvenih mreža ne plaši. Osim toga, velik broj vas smatra i kako mreže mogu biti dobra zabava no da nisu nužne, dok je najmanji broj vas mišljenja kako nikako ne biste mogli bez društvenih mreža. Osim ankete na portalu Večernji.hr, pisali ste nam i na Facebook stranici.

- Živjelo se i prije društvenih mreža pa bi se moglo i sada - mišljenja su naši čitatelji, dodajući kako se ''bez svega može kad se hoće''. Neki od vas ukazali su i kako bi time mogli provoditi i više vremena s obitelji. 

- Naravno, kako smo nekad živjeli? Psihički bili zdraviji jer smo imali veću međusobnu komunikaciju, a sad su sviu svom kutku i neki mir hoće, a većina je pukla od samoće. Nekad smo otišli u grad kupiti novogodišnje čestitke kako bismo poslali voljenim osobama, rodbini i prijateljima pa smo i sami dobivali i radovali se, a danas stavimo na zid, jednu za sve, i to je riješeno. To je samo jedan detalj koji će vam se možda činiti nebitnim, a zapravo je bila tolika čar i sreća kad stane poštar pred kuću i donese čestitke - pisali ste u komentarima.

POVEZANI ČLANCI.

Neki su kroz šalu pak naveli kako bi bez društvenih mreža još mogli, ali ono bez čega ne bi je - online shopping.

- Mislim da bi šok bio prvih nekoliko dana, a poslije bi se ljudi polako počeli vraćati u "normalu" i učiti ponovno uživati u onim stvarima u kojima su uživali prije društvenih mreža - pisali ste. 

- Ja ne bih mogla živjeti bez društvenih mreža, jako bi mi falio i Facebook i Messanger i Viber i WhatsApp. Tu se sve dogovara, i privatno i poslovno - dodali ste. 

- Ovo prekjučer je bilo kao da si nekima ljudima isključio aparate za održavanje života - pisali ste.

>> GALERIJA Dodjela nagrada Večernjakova ruža za 1994. godinu

Facebook slavi svoj 20. rođendan
1/25

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije