Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teslini biografski zapisi

Piše Igor Rudan: Natprirodna kreativnost i 'vizualni snijeg' očiti su znakovi ADHD-a

19.07.2023.
u 08:39

Zapisao je i da je imao poteškoće s kontrolom emocija, zadržavanjem pažnje, a otežano je i donosio odluke, sve su to simptomi ADHD-a

Ključne riječi

Komentara 1

BA
batanac777
18:38 06.01.2024.

INICIJATIVA S obzirom da se posljednjih godina u javnom prezentiranju hrvatskih velikana, posebno iz prirodoslovno znanstvenog i tehničko izumiteljskog područja, pojavljuju stručni, manje stručni ljudi, pa čak do razine notornog šarlatanstva, nužno je da Matica hrvatska kao ustanova od povijesnogjesnog značaja za hrvatski narod, povede brigu o dostojnom prezentiranju hrvatskih velikana kako bi se spriječio zaborav, ali i kako bi nove generacije stekle ispravan dojam o njihovoj veličini i zaslugama. Nebitno je da li se radi o nobelovcima, o znanstvenicima koji su prešućivani godinama poput Stjepana Mohorovičića, o izumiteljima poput Tesle ili Marcela Kipacha, bitno je da se o njima ne govori na površan ili čak nestručan način ili čak da se piše u tisku na neprimjeren i gotovo neukusan način kako to već u 22 nastavka o Tesli u Večernjem listu piše Igor Rudan naglašavajući iz svog medicinskog kuta možebitne autistične probleme Nikole Tesle. Da bih ilustrirao o čemu se tu radi stavljam kao video prilog dvije moje intervencije na gotovo problematičnu prezentaciju u Novom Vinodolskom ovo ljeto o Nikoli Tesli i o nedavnom predavanju o Ruđeru Boškoviću. Pri tom je važno napomenuti da pokušaj spuštanja jednog Ruđera Boškovića na razinu sulude ideje o nekakvoj fizikalnoj jedinici jedan 'boskovic' koja bi navodno mjerila 'kakvoću tvari' graniči s poremećenim umom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije