Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OZLIJEĐEN 49-GODIŠNJAK

Prvi put se dogodilo da pirotehničari nisu htjeli napraviti sigurnosni put za policiju

Hitna pomoć
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/3
09.06.2016.
u 20:34

Pirotehničar je zaposlenik tvrtke Titan, a liječnička pomoć mu je pružena u OB Gospić

Tijekom razminiranja Gole Plješevice u Lici jučer oko 13 sati lakše je ozljeđen 49-godišnji pirotehničar iz Nove Gradiške, potvrdila nam je glasnogovornica PU ličko-senjske Maja Brozičević. Pirotehničar je zaposlenik tvrtke Titan, a liječnička pomoć mu je pružena u OB Gospić.

Prema neslužbenim informacija, stradao je tako što je alatom (navjerojatnije motikom) udario u protupješačku minu. Očevidom se utvrdilo da je stradao od pma3, tzv. klackalice. Dok su ga izvalačili, njegove kolege pirotehničari našli su još jednu takvu minu, no ona srećom nije eksplodirala.  

Kako doznajemo, nakon ove nesreće po prvi puta se dogodilo da pirotehničari iz Hrvatskog centra za razminiranje nisu htjeli – jer im to brani novi Zakon o protuminskom djelovanju - napraviti sigurnosni put za policiju koja je na mjestu stradavanja do iza 18 sati obavljala očevid, pa su policajci sami krčili prilaz. Djelatnici protuekslozijskog odjela policije nalaze se među onima kojima je nedavno smanjena plaća.

>> 300 pirotehničara prosvjedovalo na Markovom trgu, Orešković ih nije primio

Komentara 7

JU
juraInfidel
13:52 09.06.2016.

poprskala??kaj je bila vodena mina?

MR
MRUDante
14:01 09.06.2016.

"Navodno je stradao tako što je alatom udario u minu koja ga je poprskala." neki je put bolje ne napisati ništa. đizs!!

NO
nogogaz
21:35 09.06.2016.

poslje reformi bitće smanjena plate u zdravstvu, školstvu, policiji, vojsci, carini... niže će bit penzije, socialna primanja... ja tvrdim, da je hrvatska u tako lošem stanju, da narod neće moć da preživi takve reforme, pa če izać na ulicu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije