Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANUŠIĆ POSJETIO PILOTE

Pilot koji je preživio nesreću kod Voćina: 'Moje mjesto je u kabini borbenog aviona'

Kamionom dovezeni ostaci zrakoplova MiG-21 koji se srušio nedaleko Voćina
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/4
28.12.2023.
u 17:40

Uz puno sreće i Božju pomoć vjerujem kako ću se vratiti u službu, kako ću moći nastaviti raditi posao koji toliko volim, rekao je bojnik Lukan koji je zahvalio ministru na podršci

Ministar obrane Ivan Anušić susreo se u četvrtak s pukovnikom Zvonimir Milatovićem i bojnikom Ivanom Lukanom, koji su sudjelovali u lanjskoj nesreći kada se njihov MiG-21 srušio kod Voćina, te im je zaželio brz oporavak i angažman u redovima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.  

„Mogu reći kako imate punu podršku Vlade, MORH-a, HRZ-a i Hrvatske vojske u cijelosti. Na svakom koraku na putu prema ostvarivanju svih ciljeva i ambicija, možete u svakom trenutku računati na sve nas“, rekao je potpredsjednik Vlade i ministar obrane. Uz to, Anušić očekuje daljnji angažman pilota HRZ-a unutar obrambenog sustava, a posebno u kontekstu modernizacije i opremanja ratnog zrakoplovstva borbenim avionima Rafale.

„Iskustvo koje imate kao vrhunski pilot HRZ-a i činjenica koliko ste profesionalni, hrabri i časni, govori o tome koliko još dobroga možete dati obrambenom sustavu“, rekao je ministar dodavši da je hrvatski vojnik središte našeg obrambenog sustava. Anušić je pukovniku Milatoviću uručio pohvalu, a bojniku Lukanu sat s posvetom, zaželjevši im puno uspjeha u 2024. godini.

"Uz puno sreće i Božju pomoć vjerujem kako ću se vratiti u službu, kako ću moći nastaviti raditi posao koji toliko volim. Moje mjesto je u kabini borbenog aviona i vjerujem kako će moj oporavak nastaviti ići u dobrom smjeru“, rekao je bojnik Lukan koji je zahvalio ministru na podršci. "Taj dan sve smo odradili timski, zajedno. Tako ćemo raditi i sada, tako ćemo činiti u budućnosti", kazao je  pukovnik Milatović.

POVEZANI ČLANCI:

Zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga general-pukovnik Siniša Jurković istaknuo je da su pukovnik Milatović i bojnik Lukan u prosincu prošle godine pokazali svu svoju profesionalnost i vrhunske pilotske vještine „Čestitam vam na svemu što se učinili toga dana i tako još jednom svima pokazali kakve vrhunske borbene pilote imamo u redovima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva“, kazao je Jurković.

>> VIDEO Ruski avion greškom sletio na zaleđenu rijeku

Komentara 1

MK
MKinkognito60
20:56 28.12.2023.

Pa ako bi slušali jednog koji je imao nesreću pa ima i sumnjivu borbenu prošlost, pa prebjegao u Hrvatsku vojsku, pa kad je čuo kako se mig 21 ubrzo povlače i dolaze moderniji, pljuje po svim odlukama u vezi novih aviona. Sad ne znam jeli to radi nesreće radi tako ili ne želi HRZ jači od nekih zrakoplovstva koje imaju mig-ove. Dakle da je po tom veteranu on i drugi ne bi uskoro mogli nikako poletjeti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije