Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Program Zaželi

Piletić uručio 36 ugovora vrijednih 40 milijuna kuna, zaposlit će se više od 800 žena

Foto: Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike
1/3
21.10.2022.
u 14:59

Do sada je u okviru prethodne dvije faze poziva Zaželi sklopljeno 746 ugovora ukupne vrijednosti od gotovo 1,8 milijardi kuna

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić u petak je u Lipiku svečano uručio 36 ugovora vrijednih više od 40 milijuna kuna korisnicima Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III.

Provedbom projekata za koje su uručeni ugovori omogućit će se zapošljavanje više od 800 žena u Slavoniji, koje će pružati potrebnu pomoć i podršku za gotovo 5000 starijih i nemoćnih osoba u svojim zajednicama u sljedećih šest do osam mjeseci.

- Riječ je o jednom od naših najvažnijih projekata, koji se iznova i svakodnevno potvrđuje kao neprocjenjiv za postizanje veće socijalne uključenosti u lokalnim zajednicama diljem Hrvatske - istaknuo je Piletić.

Do sada je u okviru prethodne dvije faze poziva Zaželi sklopljeno 746 ugovora ukupne vrijednosti od gotovo 1,8 milijardi kuna, što ga čini jednim od najvećih Poziva financiranih sredstvima Europskog socijalnog fonda u razdoblju 2014. -2020.

Iz Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike poručuju kako se nastavak programa Zaželi očekuje i u novoj financijskoj perspektivi 2021.-2027., čime će se osigurati podrška postojećim mjerama dugotrajne skrbi i prevencije institucionalizacije.

Podsjećaju i kako je 11. listopada ove godine Europska komisija usvojila program Učinkoviti ljudski potencijali 2021. – 2027. vrijedan 2,27 milijardi eura uz pomoć kojega će se omogućiti nastavak programa Zaželi, posebno usmjerenog na pomoć i podršku starijim i nemoćnim osobama u svakodnevnom životu. 

>> VIDEO Indijac Ravi Kumai (26) živi i radi u Sesvetama: 'Hrvati su divni, hoće pomoći, ali moj je plan vratiti se kući i oženiti se Indijkom'

 


 

Komentara 1

DU
Deleted user
15:06 21.10.2022.

Hoće li kao i do sada te novce opet dobiti osobe povezane sa HDZ-om ali će se predstaviti kao da je to ulaganje u sve građane u Slavoniji?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije