Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog dva milijuna kuna

Pilani Brestovac otvoren stečaj unatoč oproštenim milijunima u predstečajnoj nagodbi

Pilana
Foto: ilustracija
04.07.2014.
u 12:48

Isprovociranim stečajem ostvaruju trostruku korist. Brišu sve tragove upitne privatizacije, radnike lišavaju njihovih stečenih prava i ostvaruju veliku materijalnu korist - ističe sindikalist Valent Duković dodajući daje riječ o kriminalu širih razmjera

Neslavnoj skupini onih koje ni uspješno provedena prestečajna nagodba i oprošteni milijunski dugovi nisu spasili propasti, po svemu sudeći, idućih dana pridružit će se i Drvni kombinat Brestovac d.d. iz Garešničkog Brestovca sa svojim tvrtkama kćerima Brestovac-Pilana d.o.o. i Brestovac-Tvornica namještaja d.o.o. Naime, Trgovački sud u Bjelovaru danas je na prijedlog direktora Željka Majdandžića zbog duga od oko dva milijuna kuna i blokade računa duže od 60 dana donio odluku o pokretanju stečajnog postupka u tvrtki “Brestovac pilana”.

 Kako je potvrdio sindikalni povjerenik Valent Duković, od suda imenovani privremeni stečajni upravitelj Branko Valentić danas je već održao sastanak sa zaposlenicima na kojem im je uručio rješenja o raskidu ugovora o radu s otkaznim rokom od mjesec dana. Njih ukupno 52 u tom periodu morat će dolaziti na posao i pored toga što zapravo neće ni imati što raditi jer im je još prije dva dana zbog nagomilanih dugova isključena struja. Isti scenarij, uvjeren je Duković, slijedi i 16. srpnja za kada je na Trgovačkom sudu zakazano ročište na kojem će se odlučivati o stečaju u preostale dvije
tvrtke DK Brestovac d.d. i Brestovac-Tvornica namještaja d.o.o. Otvaranjem stečajnog postupka bez posla bi ostalo i preostalih oko 450 radnika.

Sindikalni povjerenik Valent Duković tvrdi da se ovim ostvaruje pakleni plan većinskog vlasnika Tonia Raiča i njegovih partnera iz tvrtke Prima commerce.

-Isprovociranim stečajem ostvaruju trostruku korist. Brišu sve tragove upitne privatizacije, radnike lišavaju njihovih stečenih prava i ostvaruju veliku materijalnu korist - ističe Duković navodeći da je ovdje riječ o kriminalu širokih razmjera. No, radnici se, kaže, neće samo tako predati i već su protiv odgovornih osoba podnesli dvadesetak kaznenih prijava DORH-u i USKOKU. Prozvani većinski vlasnik Toni Raič jučer je na lokalnom radiju odbacio sve optužbe navodeći da stoji na raspolaganju svakoj instituciji i za svako pitanje. Tvrdi da se uvijek borio da se radi i da radnici dobiju plaće, a ako i dođe do stečaja da sve prođe što bezbolnije i da se proizvodnja nastavi.

>> Zbog krize i recesije propalo već 25 posto pilana u regiji

Komentara 1

BE
belimo
06:44 23.07.2014.

Stvar je jednostavna;ponovno kupiti firmu nazad u 5-6 krugu za siću,bez dugova prema bilo kome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije