Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠIO IZA REŠETAKA

Pijani mladić bez dozvole vozio motor, bježao, a onda policajca nekoliko puta udario u glavu

Policajac na motoru
Ivica Galovic/PIXSELL/Ilustracija
17.06.2022.
u 10:07

Sucu istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točke 2. i 3. ZKP/08) koji je sudac istrage prihvatio i okrivljeniku odredio istražni zatvor po obje predložene zakonske osnove.

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege kojeg se tereti za počinjenje kaznenih djela napada na službenu osobu, prijetnje i oštećenja tuđe stvari oglasilo se Državno odvjetništvo. Podsjetimo u nedjelju, 12. lipnja 2022. oko 21.05 sati u Požegi u Sokolovoj ulici Požegi mladić je pod utjecajem alkohola od 1,28 promila i prije stjecanja prava na upravljanje upravljao osobnim automobilom. Pri tom se oglušio na naredbu policijskog službenika da se zaustavi te se udaljio u ulicu Jagodnjak i zaustavio se u dvorištu gdje je napao policajca. 

Općinsko državno odvjetništvo u Požegi je 14. lipnja 2022., povodom kaznene prijave Policijske uprave požeško-slavonske, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (2000.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kaznena djela napada na službenu osobu iz članka 315. stavak 4. u vezi stavka 1. Kaznenog zakona/11, prijetnje iz članka 139. stavak 3. u vezi stavka 2. KZ/11 i oštećenja tuđe stvari iz članka 235. stavak 1. KZ/11, u vezi s člankom 51. KZ/11, te je, nakon ispitivanja, donijelo rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika, priopćili su. 

"Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 22-godišnjak 12. lipnja 2022., oko 21:00 sat u Požegi, počinio navedena kaznena djela. Osnovano se sumnja da je okrivljenik; nakon što je u njegovo dvorište, za njim, službenim motociklom, zbog prethodno počinjenog okrivljenikovog prekršaja, došao policijski službenik radi njegove identifikacije; odbio policijskom službeniku na njegov zahtjev predati na uvid osobne dokumente, te ga je pritom vrijeđao i fizički nasrnuo na policijskog službenika. Osnovano se sumnja da ga je nekoliko puta udario u glavu i oborio na tlo te mu zadao više udaraca u glavu i tjelesno ga ozlijedio, a potom mu je uputio ozbiljne prijetnje i prevrnuo službeni motocikl pri čemu ga je oštetio", piše u priopćenju.

Sucu istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točke 2. i 3. ZKP/08) koji je sudac istrage prihvatio i okrivljeniku odredio istražni zatvor po obje predložene zakonske osnove.

Komentara 2

PO
poluprovokator
18:48 23.06.2022.

Mora policija poradit na gardu i respektu. Nemre svatko bit policajac. Treba im i uvesti obavezne treninge i godišnne provjere tjelesne spreme i kondicije.

RS
rasta sev
14:38 17.06.2022.

Zar policajac nije bio naoružan? Ćemu služi pištolj ako ga ne upotrijebiš kad je gusto, trebao ga probušiti nekoliko puta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije