Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GMO kukuruz

Picula traži izglasavanje nepovjerenja Europskoj komisiji!

Tonino Picula
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
23.05.2014.
u 10:56

- Trebamo reći ne pritiscima GMO industrije i snažno se zalagati za proizvodnju hrane kako se to danas radi u Hrvatskoj, na prirodan, siguran način i u čistom okolišu - rekao je Picula.

Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula i kandidat SDP-a na europskim izborima je zajedno sa 89 zastupnika u Europskom parlamentu potpisao prijedlog za izglasavanje nepovjerenja Europskoj komisiji, ukoliko Komisija odluči dozvoliti autorizaciju genski modificiranog kukuruza.

U siječnju je većina zastupnika predvođenja Socijalistima i demokratima podržala negativno mišljenje izvjestitelja o autorizaciji sporne vrste kukuruza, a tome su se protivili europski pučani. Picula je tada istaknuo da je Hrvatska jedna od "GMO Free" država.

"Potrošači imaju pravo na legitiman izbor da ne konzumiraju takve proizvode"

- Potrošači imaju pravo na legitiman izbor da ne konzumiraju takve proizvode. Mi zastupnici Europskog parlamenta, kao predstavnici jedine neposredno izabrane institucije Europske unije, moramo štiti izbor i prava naših građana te podupirati siguran uzgoj hrane i transparentnost plasmana iste na tržište Europske unije - rekao je tada Picula, izvijestili su iz njegova Ureda.

Na Vijeću općih poslova 19 od 28 država članica je bilo protiv autorizacije uzgoja genetski modificiranog kukuruza 1507 na teritoriju EU, no to nije bilo dovoljno za kvalificiranu većinu pa će odluku donijeti Europska komisija. - Trebamo reći ne pritiscima GMO industrije i snažno se zalagati za proizvodnju hrane kako se to danas radi u Hrvatskoj, na prirodan, siguran način i u čistom okolišu - zaključio je zastupnik Picula.

>>Neven Mimica: Nakon izbora neće biti raskola u SDP-u

Komentara 6

CB
Conan Barbarin
15:42 24.05.2014.

nema kruha od ovog picule, taj gleda samo sebe i svoju fotelju, a za hrvatsku se nikad nije zalagao niti će se zalagati.

Avatar Carrera
Carrera
15:34 24.05.2014.

on zna da ga nitko ne šljivi ni 2%, ali opet picula pokušava skupljati jeftine političke poene, ipak su izbori u nedjelju.

JV
jvopivo
19:24 24.05.2014.

makromario nemoj pisati gluposti vidio si ameriku samo u filmovima, krava i ruza imaju isti dna(ako si zivio u americi onda give your head a shake)znaci kad bi policija tragala za pociniteljima zlocina nebi znali jeli krava ili ruza,baja treba knjigu procitati i razmisliti a ne samo pogrebati po koricama a o gmo da i nepisem a sto se tice clanka mislim da je picula potpuno u pravu a ako za to dobije "jeftine"politicke poene to bolje za njega a i za hrvatsku,zar hrvatska ima nedustatak kukuruza ili pojedinci zele monopolizirati proizvodnju,razmisli

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije