Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SDP-OV EUROPARLAMENTARAC

Picula razbjesnio vrh SDP-a: Na Glavnom odboru je šutio, a sad napadanjem Milanovića radi što i 2014. godine

U Zagrebu održan skup podrške Ukrajini
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
26.03.2024.
u 17:05

Ne uspije li SDP sastaviti Vladu Picula će biti prvi koji je Milanoviću i Grbinu poručio kako se ne slaže s onim što rade

Jedan od SDP-ovih najboljih europarlamentaraca Tonino Picula zadao je danas bolan udarac svojoj stranci. Gostujući na N1 televiziji gdje je objašnjavao zašto se našao na zadnjem, 12. mjestu na listi za EU parlament Picula je kazao kako ozbiljno bavljenje politikom znači izlazak iz zone komfora i preuzimanje rizika te da na toj listi nije bio na onom mjestu za koje je smatrao da je primjereno obzirom na njegove rezultate. Pa je šefu stranke sam sugerirao da pokušam osvojiti novi mandat natječući se na zadnjem mjestu.

Potvrdio je i glasine da je bio protiv toga da se istodobno bude i kandidat za EU parlament i za mjesto u Saboru i da zbog toga nije htio prihvatiti da bude na zadnjem mjestu u prvoj izbornoj jedinici što je Grbin od njega tražio. No ono što je u stranci najviše odjeknulo Piculina je kritika Milanovićevog ulaska u izbornu utrku.

- Mislim da smo se na ovim izborima s jedne strane i SDP i ja izložili svojevrsnim rizicima, a SDP nosi taj rizik obvezujući se na političku ambiciju Zorana Milanovića. Mislim da se SDP previše izložio na ovaj način - kazao je Picula dodavši i kako je posao okupljanja koalicije išao dobro i da se "preko noći" sve promijenilo jer je Zoran Milanović postao "zaštitno lice nove formacije koja izaziva ozbiljne kontroverze".

Piculin istup razbjesnio je, čuje se, i šefa stranke Peđu Grbina, ali i dobar dio vodstva SDP-a. Kažu, dobio je što je htio, a to je zadnje mjesto na listi zbog čega je s te pozicije, usput rečeno, u zadnji tren otpao Bojan Glavašević koji je imao Grbinovo obećanje da će on biti na 12. poziciji. A još ih je više zasmetalo što Picula na sjednici Glavnog odbora u ponedjeljak na večer nije ništa rekao protiv zadnje pozicije, ali niti protiv Zorana Milanovića.

POVEZANI ČLANCI:

- Dapače, samo je sjedio i šutio.Očito je Picula procijenio da sada na istom valu nezadovoljstva dijela ljudi Milanovićevim potezom može dobiti respektabilan broj preferencijalnih glasova i na taj način osvojiti još jedan mandat u EU parlamentu - kaže jedan član vodstva SDP-a.

Piculi je to već jednom pošlo za rukom. Točnije, 2014. godine kada je osvojio rekordnih 132.792 tisuće glasova upravo na krilima svađe s Milanovićem koji ga je tada, kao lider SDP-a, stavio na petu poziciju na listi za EU parlament. Međutim, isti izvori skeptični su da Picula može danas ponoviti taj "recept" i podsjećaju da je Picula na prošlim izborima za EU parlament prije pet godina bio nositelj njihove liste i osvojio oko 51 tisuća glasova, a Biljana Borzan gotovo 65 tisuća.

I dok neki drže da Picula više ne može ponoviti uspjeh iz 2014. godine ima i onih u SDP-u koji smatraju da je Picula zaigrao opasnu igru, ali i kako u slučaju da SDP ne sastavi vlast nakon parlamentarnih izbora upravo Picula može iskočiti u prvi plan kao član stranke koji je prvi i za sada jedini Milanoviću i Grbinu poručio kako se ne slaže s onim što rade.

>> FOTO Od mladog lava SDP-a, do 'velike divlje mačke': Pogledajte kako se mijenjao Zoran Milanović

U Zagrebu održan skup podrške Ukrajini
1/23

Komentara 64

Avatar roker
roker
22:12 26.03.2024.

Zar se nitko ne sjeća Picule kad se natjecao ta mjesto predsjednika SDP ali da ostane u Bruxellesu dok mu traje mandat. I on sad nekome ukazuje na moral

JE
Jegermeister
00:03 27.03.2024.

Svake 4 godine politički žohari izlaze na pozornicu pozivati da se baš za njih glasa. U međuvremenu ubiru tisuće eura plaću za nerad.

KA
Kapitol
22:05 26.03.2024.

Nazalost Picula je uvijek zelio biti predesjednik stranke. I sada opet radi protiv stranke jer mu to niti sada nije uspjelo.Ako mu se ne svida u Stranki mogao je otici vec davno prije -ovako je prevario gradane koji biraju SDP.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije