Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPARLAMENT

Picula: EU ne smije štedjeti na zaštiti života imigranata

djevice u kavezu
Foto: naklada ljevak
1/2
09.10.2013.
u 22:31

"Sredozemlje sve više od kolijevke civilizacija postaje sinonim za plavo stratište"

Hrvatski eurozastupnik Tonino Picula danas je povodom tragedije kod talijanskog otoka Lampeduse, gdje je u potonuću broda poginulo gotovo 300 afričkih imigranata, pozvao na reorganizaciju regulative i prakse kako bi se zaštitio život imigranata.

- Sredozemlje sve više od kolijevke civilizacija postaje sinonim za plavo stratište. To je i krajnje ozbiljan alarm da područja imigracija i traženja azila u Europskoj uniji nisu odgovarajuće koordinirani ni definirani - rekao je Picula tijekom svog govora u Europskom parlamentu.

Picula je naglasio da je za ovu temu zainteresiran budući da dolazi iz Hrvatske, euromediteranske zemlje koju geostrateški položaj, zajedno sa specifičnom konfiguracijom obale, stavlja u posebno osjetljivu poziciju koja bi nedavnim pristupanjem EU mogla postati dodatno naglašena.

- Snažan porast broja imigranata i tražitelja azila uzrokovan različitim ekonomskim i političkim pitanjima, uz brigu za njihovu sigurnost, jedan je od osnovnih razloga zbog kojeg je postojeće regulative i prakse potrebno reorganizirati da bi bile djelotvornije. Na zaštiti života svojih građana i onih koji to žele postati, EU ne smije štedjeti pod opravdanjem da traje ekonomska kriza - naglasio je Picula.

>> Barroso na Lampedusi: Takve scene ne mogu se zaboraviti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije