Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posrnuli tajkuni u redu za biometrijske isprave

Peveci u Zagrebu napravili nove putovnice

pevec
Sanjin Strukić/PIXSELL
20.01.2010.
u 20:43

S izradom novih biometrijskih putovnica Peveci nisu imali nikakvih problema, samo su se načekali, a Zdravko Pevec je poručio kako ne bježi iz zemlje

Zahtjeve za nove holističke putovnice građani predaju već od ponedjeljka u svim policijskim postajama. Dosad je predano 112 zahtjeva za redovni postupak i još 109 zahtjeva za hitno izdavanja novih putovnica. Nove putovnice od dosadašnjih razlikuju se po beskontaktnom čipu te omogućuju veću zaštitu od zloporabe i krađe identiteta. Upravo zahvaljujući beskontaktnom čipu, policajci na granicama u svome sustavu mogu provjeriti vaš identitet, a na zaslonu im se prikazuju i otisci vaših prstiju. Cijena izrade putovnica u redovitom postupku iznosi 390 kuna, dok je cijena putovnice rađene po hitnom postupku 630 kuna. Izrada putovnica građanima je već dobrano potrošila živce.

– Dva sam se puta morao slikati jer sustav nije želio prihvatiti fotografiju. Ovo je strašno – požalio se jučer Karlo J.

Po nove putovnice u Petrinjsku su došli i supruzi Pevec.

– Ne bježimo iz zemlje. Novu putovnicu moramo napraviti jer u staroj više nema mjesta za žigove. Na sreću, imali smo sve potrebne dokumente i nije bilo problema sa slikama kao što su ih imali građani koji su bili u redu ispred nas – rekao je Zdravko Pevec.

Ključne riječi

Komentara 9

FR
friz
12:41 21.01.2010.

shq_control,to ti je vijest ,da se više ne piše SUPRUŽNICI nego SUPRUZI!!Supruzi Pevec!

DU
Deleted user
17:56 21.01.2010.

to je ozbiljan previd naše Policijske uprave, jer upravo njima zbog otvorene istrage nije se smjelo dopustiti da izvade nove putovnice. Mogli su im ih napraviti ali ne i izručiti, ovako će banda pobjeći van Hrvatske s svim opljačkanim novcem zarađenim u njihovim dučanima, a Hrvatskoj ostaviti hrpu nezaposlenih i firme u stečaju ... a u stvari ne bi trebale biti u stečaju jer novca ima ali tamonegdjeprekobrda ... u inozemstvu.

SC
shq_controI
21:55 20.01.2010.

pa kakva je ovo vijest?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije