Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neugodno iznenađen

Petrov o presudi sinu generala Kruljca: Vladavine prava u Hrvatskoj nema

Božo Petrov
Sanjin Strukic/Pixsell
05.09.2018.
u 16:39

Petrov podsjeća kako je Most u proceduru poslao paket zakona s cjelokupnom reformom pravosuđa u sklopu njihovog projekta Pokret ostanka kao jedina opcija, naglašava, koja se tim problemom pozabavila tako sustavno.

Vladavine prava u Hrvatskoj nema, prigovorio je danas čelnik Mosta i potpredsjednik Sabora Božo Petrov komentirajući presudu kojom je sin generala Mladena Kruljca, David Kruljac, kažnjen radom za opće dobro i novčanom kaznom nakon što je policija u njegovom stanu pronašla: 4,5 kilograma marihuane, 25 grama kokaina, 10.500 kuna i 117 tisuća eura. Kao i mnogi, usporedio je tu presudu s onom Huanitu Luksetiću koji je nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora jer je sadio marihuanu kako bi olakšao bolove uzrokovane multiplom sklerozom.  

Petrov podsjeća kako je Most u proceduru poslao paket zakona s cjelokupnom reformom pravosuđa u sklopu njihovog projekta Pokret ostanka kao jedina opcija, naglašava, koja se tim problemom pozabavila tako sustavno. 

- Mnogi su nam govorili da su primarni problemi gospodarski, socijalni i neki drugi, a mi smo cijelo vrijeme svjesni da je vladavina prava temelj bilo kakvog prosperiteta. Te vladavine u nas nema. Ako vam to i nije bilo jasno, jasno vam je ovih dana kada svjedočimo da sin generala Kruljca šeta slobodan, unatoč velikoj količini droge te dilerskim priborom koji mu je pronađen u stanu. S druge strane, teško bolesni Huanito Luksetić, zbog uzgoja marihuane koja mu je pomagala u borbi s multiplom sklerozom, osuđen je na dvije godine zatvora što praktički znači osudu na invalidska kolica ili čak smrt. Očito Huanito nije imao oca koji okolo kod ključnih ministara lobira da mu se kazna smanji ili ukine. Očito nije iz "ugledne obitelji", pa nema dozvolu za dilanje, obijesnu vožnju, premlaćivanje i sve ostalo čime nas djeca osoba koje su dio političke elite redovito časte - komentirao je Božo Petrov.

Komentara 83

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
19:14 05.09.2018.

Dvije godine nije dozvolio mjenjati pravosudje, uvjet koalicije s Karamarkom. Stitio Ostojica, Bajica, Cvitana , govorio "nema revansizma.. Sad glumi babuna , ne mora ga Glumiti! Inace , Kruljac je general iprijatelj Stipe Mesica, kod njega je dosta toga zataskavano, upravo dok je Most imao Dorh i pravosudje.

KO
koraknaprijed
16:50 05.09.2018.

Ti si imao MUP,pravosuđe,predsjedničku stolicu u saboru, plus 18 svojih zastupnika u svojim rukama,što nisi nešto napravio? Najlakše se je pridružiti Beri,Beljku,Marasu i Pernaru i pucati prazne parole.

KE
kelab
05:22 06.09.2018.

Nisam procita clanak, niti cu kad je Petrov u pitanju. Petrove, izgubio si svaki kredibilitet. A, eto. mi smo se nadali. Djba nam gusle. Mozda znas kako ono don Pave u 'Prosijaci i Sinovi' kaze: idi u miru Bozjem, nek te djava nosi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije