Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMIJENJENI MINISTRI

Petrov: Ključno je da se događa lopovluk, a ne kako smo za njega saznali

Zagreb: Božo Petrov, gost u studiju Večernjeg lista
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/3
13.12.2023.
u 14:46

Petrov tvrdi da je premijer Plenković mogao zaustaviti korupciju i kriminal i u aferi 'plin za cent' jer je imao sve informacije, ali nepravilnosti oko prodaje viškova plina nije prijavio, pa je HEP je izgubio 15 milijuna eura.

Predsjednik Mosta Božo Petrov izjavio je u srijedu da je nevažno tko je kome dao informacije o kriminalnim radnjama poput izvlačenje novca preko medija, već j važno znati da su takve radnje još uvijek 'modus operandi' HDZ-a."Potpuno mi je irelevantno koja je osoba kome dala informaciju, hajmo pričati o toj informaciji. Ona govori o lopovluku na najvišoj razni države, s tim se mi trebamo baviti", rekao je Petrov na konferenciji za medije u Hrvatskom saboru.

'Lopovluk' koji spominje Mostov predsjednik odnosi se na bivšeg savjetnika ministra gospodarstva Juricu Lovrinčevića koji je Mreži TV nudio zakup oglasnog prostora od strane više državnih tvrtki, a zauzvrat je tražio da mu se povratnom transakcijom isplati polovica iznosa. Zbog objave ove vijesti u medijima smijenjeni su i Lovrinčević i dojučerašnji ministar Filipović.  

"U trenutku kada vi vidite da je modus operandi HDZ-a ostao isti 15 godina, a u ovoj prepisci se vidi da izvlači novac iz državnih ustanova za svoju promidžbu, priča se pomiče na to kako je putovala ta informacija, a ljudi nasjedaju na tu vrstu spina", ističe Petrov. Međutim, korespondencija između Lovrinčevića i zastupnika Mosta Nikole Grmoje ne znači da je Most bio sredstvo obračuna između bivšeg savjetnika i vlasnika PPD-a Pave Vujnovca niti da je bo upleten u nezakonite radnje.

POVEZANI ČLANCI:

"Što se mene tiče, neka se sve objavi javno, to je po meni najbolje i transparentno. Neka sve korespondencije izađu u javnost, ali neka izađu i njihove. E onda bi ste doživjeli kolaps", naglasio je predsjednik Mosta, odgovorivši time na prozivke iz vladajuće stanke prema kojima je Grmoja jedan od ključnih aktera ove afere, a ne zviždač.

Petrov tvrdi da je premijer Plenković mogao zaustaviti korupciju i kriminal i u aferi 'plin za cent' jer je imao sve informacije, ali nepravilnosti oko prodaje viškova plina nije prijavio, pa je HEP je izgubio 15 milijuna eura. Zbog toga će Most, dodaje, prijaviti svaku korupciju i kriminal, bez obzira od koga dolazi informacija.

"Oni koji u ovoj priči nisu na strani Mosta koji želi sve raščistiti i koji ne želi da se ukrade niti jedan cent državnog nova, ti drže ljestve onima kojim sustavno pljačkaju našu državu", izjavio je. Među onima koji ne žele da se sve raščisti je i Domovinski pokret, napominje Petrov. Domovinski pokret je jedina oporbena stanka u ovom slučaju koji podržava vladajuću većinu i HDZ. Vrlo zanimljivo, pitanje  je jesu li oni u oporbi", kazao je Mostov predsjednik.

>> VIDEO Milanović o Boysima: 'Kretenski je što ih se uzelo kao satniju zarobljenika'

 

Ključne riječi

Komentara 11

DU
Duupin
15:14 13.12.2023.

Jesil ti Bože to ovjerio kod bilježnika, ako nisi kako ćemo vjerovati

Avatar Retardo
Retardo
15:57 13.12.2023.

Ključno je da ste vi umreženi s čovjekom koji je otvoreno nudio državni novac ako se njemu vrati pola i da su vas zvali na televizije kojima je dan državni novac, i da je taj isti vama govorio što trebate pričati na televiziji. Umočeni ste u kriminal do lakta.

ST
strahimir
15:57 13.12.2023.

Tetka boža je dobila košaricu od slučajnog u sitnim satima, ima noćne more, psihozu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije