Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči završetka pregovora

Petrina ljutit jer su predsjednica i Petrov nasamo razgovarali. Sve je više pritisaka na Most

Petrov Grabar Kitarović Most
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/2
30.11.2015.
u 07:00

Petrina je na svom Facebook profilu zatražio da se predsjednica javno očituje o čemu je razgovarala s Petrovom

Uoči završetka pregovora dvaju velikih blokova – SDP-ova i HDZ-ova s Mostom – sve je više napetosti u redovima svih triju strana, a posebice u Mostu, o čijoj odluci ovisi tko će biti mandatar nove vlade.

Osim HDZ-a koji je razočaran predsjednicom jer im nije dala status mandatara kao relativnim pobjednicima izbora, i poslovično najglasniji Stipe Petrina, saborski zastupnik Mosta, negoduje jer je Kolinda Grabar-Kitarović na konzultacijama prije neki dan od delegacije Mosta zatražila da ostane nasamo s Božom Petrovom kako bi s njim obavila razgovor u četiri oka.

Objava na Facebooku

Petrina je zato na svom Facebook profilu zatražio da se javno očituje o čemu je razgovarala s Petrovom. U četvrtak je na konzultacijama, naime, nakon što je 15-ak minuta razgovarala s delegacijom Mosta, predsjednica zatražila razgovor samo s Petrovom.

Je li predsjednica RH Petrovu dala smjernice za daljnje postupanje oko sastavljanja nove vlade – pita se Petrina.

Čelnik Mosta Božo Petrov ima ipak nešto pomirljiviji ton te tvrdi da taj razgovor u četiri oka nije bio nikakav pokušaj pritiska na Most.

– Razgovor je trajao pet minuta, ponovio sam da ne odustajemo od ideje zajedničke reformske vlade, a ona je Most pozvala na odgovornost s obzirom na ozbiljnost situacije u državi – objasnio je
Petrov.

Luka Đurić, glasnogovornik predsjednice, kaže pak da je njezino pravo razgovarati sa svima koji su dobili mandat u Saboru, a na izravan upit pred cijelim izaslanstvom Mosta nitko nije bio protiv tog kratkog sastanka između K. Grabar-Kitarović i Bože Petrova, pa ni Stipe Petrina. Večernji je list u subotu pisao i kako je vrh HDZ-a razočaran predsjednicom jer im nije kao relativnim izbornim pobjednicima dala mandat za sastavljanje vlade što bi im omogućilo komotnije pregovore o većini za preuzimanje vlasti. U Uredu predsjednice na to su neslužbeno rekli kako se čude da iz HDZ-a puštaju takve informacije jer smatraju da se predsjednica postavila državnički i u skladu s Ustavom. Zastupnici Mosta izloženi su i vrbovanjima. Tako je zastupnica Ines Strenja Linić, kaže nam, dobila poruku iz SDP-a da bira koju god funkciju želi.

– U poruci je stajalo da sam ja 76. zastupnica i da sve o meni ovisi. To mi je slao netko koga je Zoran Milanović direktno angažirao da me pita, valjda misle da sam njihova jer sam iz Rijeke – kazala nam je Ines Strenja Linić.

Iako se prema nekih istupima iz Mosta stječe dojam da jedino SDP vrši pritiske, doznajemo da ni HDZ ne sjedi prekriženih ruku. Jer ih preko poznanika zovu i jedna i druga strana.  Most je i jučer sastančio u Zagrebu, a na sastanku se nisu pojavili Stipe Petrina, koji je kritizirao predsjednicu, te dvije članice novoosnovane stranke Hrid Drage Prgometa – Gordana Rusak i Irena Petrijevčanin Vuksanović.

>>'Petrov je postao sasvim druga osoba poslije sastanka s predsjednicom'

>>Most poručio Petrini: Do četvrtka se očituj hoćeš li biti dio našeg kluba zastupnika

Komentara 38

OS
osvetnik
07:29 30.11.2015.

Izgleda da Vecernji jako forsira Petrinu - nekome je do toga stalo - vjerojatno Milanocicu. Ne mogu vjerovati da jedam lokalni prepotentni bolesnik dobije toliko medijskog prostora - dosta Petrine - nosite ga iz javnosti.

DU
Deleted user
07:30 30.11.2015.

Petrina je ubaceno kuvacije jaje sa namjerom da pomgne Prgometu razbiti MOST i ukrasti glasove biraca koji su se usudili glasati protiv partije.

MI
mirr
07:08 30.11.2015.

kad gledam i slusam petrinu i prgometa sve mi se vise cini da je petrov sastavio most od svojih pacijenata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije