Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Petrijanec ukida liste čekanja za vrtić

16.06.2009.
u 17:19

Djece je u petrijanečkoj općini sve više. Vrtić, sagrađen prije osam godina, već je nekoliko godina pretijesan za smještaj sve djece u općini. Stoga je sagrađena nova zgrada površine 280 četvornih metara, u kojoj može boraviti oko 150 mališana. Vrtić sada polazi oko 90 djece, a uskoro će u njemu biti smješteno tridesetero s liste čekanja.

U vrtiću stekli sigurnost
- Kiari su dvije godine, a Borni četiri i oboje su se super snašli u vrtiću. Nismo dugo bili na listi čekanja. Vidim da napreduju otkada borave u vrtiću. Sigurniji su u sebe i samostalniji. Uvijek su čisti i puno se vole igrati s prijateljima - kažu mame, Kiarina i Bornina.

Petogodišnja Magdalena Trojko voli se igrati s prijateljicom Majom Klanečak. Najviše im godi ljuljanje jer ih lagani vjetrić na ljuljačkama najviše rashlađuje. Od njihove odgajateljice Ane Prstec doznajemo da vrtić ima četiri vrtićke skupine te da radi na načelu otvorenih vrata, pa djeca mogu prelaziti iz jedne skupine u drugu radi igre.

- To bi trebalo biti dovoljno za smještaj djece u idućih 10 godina. Kad smo sagradili vrtić, polazilo ga je tek dvadesetero djece. Čim su ljudi shvatili što vrtić znači za socijalizaciju djece i koliko nauče u njemu, prije polaska u školu, dogodio se stampedo i vrtić je postao premalen.

Dogodio se stampedo
Općina plaća 55 posto troškova za vrtić, koji stoji 1100 kuna za desetosatni program. Uz to, u vrtiću se pred večer održavaju razne igraonice, škole stranih jezika za mališane, pa tijekom dana kroz vrtić prođe i 150 djece - kaže Vladimir Kurečić, načelnik općine Petrijanec.

Mališani zaista imaju puno prostora za igru, a ljetno vrijeme provode i vani, na vrtićkom uređenom igralištu. Vrtić je u najmu Dječjeg svijeta, dječjeg vrtića iz Varaždina.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije