Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kulturna jesen

Petra Vurušić iz Varaždina pobjednica je Prvog glasa Zagorja

zacretje
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/3
31.08.2010.
u 10:53

Petra je osvojila dvostruku krunu – najbolji je izvođač kajkavske popevke i dobila je najveći broj glasova žirija.

Pobjednica Festivala pjevača amatera Prvi glas Zagorja je Petra Vurušić iz Varaždina. Ona je osvojila dvostruku krunu. Najbolji je izvođač kajkavske popevke, što joj donosi pravo nastupa na sljedećem krapinskom festivalu, a skupila je i najviše bodova stručnoga ocjenjivačkog suda u kojem su bili Viktor Crnek, Siniša Leopold, Ksenija Erker i Tanja Gregurović.

Govorila u pola glasa

Za Petru Vurušić, šesnaestipolgodišnju učenicu 3. razreda Prve gimnazije u Varaždinu, ova je godina završila uspješno. Odmah nakon primanja nagrada dala je i prvu izjavu kao pobjednica.

– Iznenađena sam. Prvi sam put ovdje i nisam očekivala nagradu. Jednostavno nemam riječi jer sam još jako uzbuđena – rekla je u pola glasa, a na naše pitanje od kada se bavi pjevanjem, odgovorila je da pjeva u zboru Društva Naša djeca Varaždina i zahvaljuje teti Zdenki što ju je prijavila za ovaj festival.

 – Nastupala sam ove godine na nekoliko festivala, a na Raspjevanoj Lepoglavi sam također pobijedila. Sada se okrećem pripremama za nastup na sljedećoj Krapini. Drugu nagradu osvojio je domaći duo Marija Šćuric i Matija Krznar, a treće je pripalo Matiji Vragoviću iz Varaždina. Nagradu medijskih pokrovitelja primila je Lucija Jelušić iz Klanjca.

 Večernjakova vaza

 Da bi većina nagrada otišla u Varaždin, pobrinula se i Patricija Hitrec iz Zlatara, učenica četvrtoga razreda Glazbene škole iz Varaždina, koja je nagrađena za najbolju interpretaciju zabavne melodije i njoj je pripala nagrada Večernjega lista.

– Jako sam radosna osvajanjem nagrade. Čast mi je nastupiti na ovom festivalu, s kojega su krenula mnoga danas poznata imena na glazbenoj sceni. Nadam se da ću opet imati priliku pjevati na ovom i drugim festivalima – rekla je Patricija, kojoj je u školi glavni predmet operno pjevanje.

Sve tri večeri pjevače je pratio festivalski orkestar Franje Mraza, koji je napisao i sve aranžmane, prilagodivši pjesme sudionicima festivala. Time 42. tjedan kulture, zabave i sporta u Svetom Križu Začretju nije završio budući da se program iz dvorane osnovne škole, unatoč kiši, preselio na glavnu pozornicu na trgu, gdje su nastupili Jurica Pađen i grupa Aerodrom. Publiku nije kiša rastjerala niti dan prije, kada je na nogometnome igralištu nastupila grupa Colonia. Tek se puhački orkestar iz austrijskoga Svetog Križa, mjesta pokraj Leibnitza, s trga sklonio u predvorje škole i tamo svirao do početka završne večeri festivala.   

Komentara 3

CR
croatica888
13:05 31.08.2010.

Gratuljirame! B r a v o ! Patricija... Kak te lijepe zvuči. Much better neg ševerina, indira, koljonija, šušnjara, martinović... Dost je više one kamene sirotinje koja je i Bogu teška... Valjda je i Bogu već dosta njihove vjere...

CR
croatica888
13:05 31.08.2010.

i gange i rere... stvarno zvuče ko magarci, bikovi, volovi i sl. stoka...

Avatar mimica
mimica
12:18 31.08.2010.

to si je crnek zacrtal za ovu jesen!!nije izbor bas nesto!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije