Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
incident u Vukovaru

Petorica optužena za brutalan napad maloljetnika u Vukovaru, šesti osumnjičeni i dalje nedostupan

Vukovar: Privođenje Općinskom državnom odvjetništvu osumnjičenih za napad na maloljetnike
Foto: Borna Jaksic/PIXSELL
1/8
27.03.2024.
u 14:16

U optužnici ODO-a Vukovar tereti ih se da su ih udarali šakama i nogama u glave i tijela uslijed čega je dvoje djece zadobilo teške tjelesne ozljede, a troje djece lake tjelesne ozljede.

Općinsko državno odvjerništvo u Vukovaru podiglo je optužncu protiv petorice mladića zbog brutalnog fizičkog napada na skupinu maloljetnika koji se dogodio 6. siječnja u središtu Vukovara. Podsjećamo kako je toga dana skupina od nekoliko pripadnika BBB-a pretukla skupinu maloljetnika od kojih je njih nekoliko potom završilo u bolnici na liječenju. Optružnica je podignuta protiv petorice okrivljenika rođenih 2000., 1999., 1998., 2003. i 2004. godine i to zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda, pokušaja ili pomaganja u tom nedjelu.

Kako stoji u optužnici prvookrivljeniku, drugookrivljeniku, četvrtookrivljeniku i petookrivljeniku stavlja na teret da su 6. siječnja 2024., oko 22.30 sati, u središtu Vukovara, po prethodnom dogovoru i zajednički s još jednom osobom, koja je trenutno nedostupna policiji, i drugim nepoznatim osobama, postupili u cilju da teško tjelesno ozlijede djecu. U optužnici ODO-a Vukovar tereti ih se da su ih udarali šakama i nogama u glave i tijela uslijed čega je dvoje djece zadobilo teške tjelesne ozljede, a troje djece lake
tjelesne ozljede. Stoji i kako je okrivljenike u daljnjem tjelesnom ozljeđivanju maloljetnika zaustavila njima poznata osoba.

Istom optužnicom šestookrivljeniku stavlja na teret da je u cilju da pomogne u skrivanju okrivljenika, iznajmio stan trojici od navedenih okrivljenika za kojima je bila raspisana policijska potraga. Isto tako on im je potom omogućio da uđu u navedeni stan u Vukovaru u kojem su se skrivali sve do 9. siječnja 2024. godine kada su ih pronašli policijski službenici i priveli poslije čega su završili u Istražnom zatvoru. Optužnicom se traži produljenje istražnog zatvora za četvoricu optuženika, za jednoga se traži mjera opreza dok je šesti napadač nedostupan hrvatskom pravosuđu.

FOTO Pogledajte kako privode huligane u Vukovaru: Osumnjičeni za napad na maloljetnike, sad skrivaju lice

Vukovar: Privođenje Općinskom državnom odvjetništvu osumnjičenih za napad na maloljetnike
1/23

Podsjećamo i kako su roditelji i članovi obitelji pretučene djece ubrzo poslije toga napada organizirali mirni prosvjed u središtu Vukovara na kojem su tražili postupanje policiji, odvjetništva i suda. U danima poslije toga događaja roditelji su imali i više sastanaka s čelnicima raznih institucija od kojih su tražili postupanje protiv okrivljenika ali i da se ovakve stvari zaustave.

Roditelji pretučene djece su komentirajući podizanje optužnice samo kratko rekli da kao roditelji nemaju što posebno reći ali i da se negdje morala podvući crta dok ne bude kasno i ne dogodi se neko veće zlo. Mišljenju i kako se ovakav epilog i očekivao te da su šutjeli da bi i ovaj događaj prošao ispod radara i slični slučajevi bi se i dalje ponavljali.

VIDEO: Jandroković o Milanoviću: Svatko zdravog razuma vidi da je van uloge koju mu predviđa Ustav

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije