Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIVOTVORENJE ISPRAVA

Petero stranaca prijavljeno jer je u Hrvatsku pokušalo ući s krivotvorenim PCR testovima

Strani džavljani ulaze u RH na graničnom prijelazu Kaštel
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/2
03.05.2021.
u 11:07

Utvrđeno je da su djevojke krivotvorene PCR testove nabavile od nepoznate osobe u Sloveniji  pa su kazneno prijavljene za krivotvorenje isprave.

Zbog pokušaja ulaska u Hrvatsku s krivotvorenim PCR testovima policija u Bujama kazneno je prijavila pet osoba. Kako su priopćili, 1. svibnja u 15.40 sati na graničnom prijelazu Plovanija kontrolirali su BMW slovenskih oznaka kojim je upravljala 21-godišnja slovenska državljanka.

S njom su u vozilu bile i dvije putnice, slovenske državljanke u dobi od 19 i 25 godina. Budući da su nalazi PCR testa koje su predočile bili pod istim serijskim brojem, policijski službenici  posumnjali su u njihovu vjerodostojnost te su ih provjerili sa zdravstvenom ustanovom. Utvrđeno je da su djevojke krivotvorene PCR testove nabavile od nepoznate osobe u Sloveniji pa su kazneno prijavljene za krivotvorenje isprave.

Istoga dana u 16.35 sati na granični prijelaz Plovanija dovezao se Mercedes njemačkih oznaka kojim je upravljao 69-godišnji njemački državljanin. I on je imao putnika, 35-godišnjeg njemačkog državljanina. Oni su policijskim službenicima predočili negativne nalaze PCR testa koji su bili pod istim serijskim brojem. I za njih dvojicu utvrđeno je da su na području Njemačke nabavili krivotvorene nalaze PCR testa pa su i oni kazneno prijavljeni. 

Komentara 1

Avatar Forumas
Forumas
12:46 03.05.2021.

smrtna kazna je ukinuta stoga na goli otok ili eventualno na rab sa njima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije