Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Barban

Petar Benčić slavodobitnik 47. Trke na prstenac, Zoran Milanović uručio mu je prijelazni predsjednički štit i bodež

Barban: Petar Benčić je sa osvojenih sedam punti slavodobitnik 47. Trke na prstenac
Foto: sasa miljevic
1/5
21.08.2022.
u 20:19

Tradicionalna Trka na prstenac održana je ove godine 47. put a obnovljena je nakon pauze duge 280 godina. Zvuci konjskih kopita Barbanom odjekuju redovito od 1976. godine, pretposljednjeg vikenda u kolovozu.

Petar Benčić iz okolice Žminja, pobjednik je ovogodišnje 47. Trke na prstenac koja je u nedjelju održana u Barbanu, a prijelazni predsjednički štit i bodež te poklon uručio mu je hrvatski predsjednik Zoran Milanović, pokrovitelj manifestacije.  

Prijelaznu nagradu “Pticu prstenac”, rad akademskog kipara Josipa Diminića uručio mu je istarski župan Boris Miletić. Uz to dobio je i novčanu nagradu od 30 tisuća kuna.

"Dojmovi se još nisu slegli, no presretan sam, uzbuđen sam", rekao je slavodobitnik Petar Benčić koji je slavodobitnik Trke na prstenac bio i 2019. godine. Na ovogodišnjem natjecanju osvojio je ukupno osam bodova pri čemu je dvaput pogodio u sridu. 

Tradicionalna Trka na prstenac održana je ove godine 47. put a obnovljena je nakon pauze duge 280 godina. Zvuci konjskih kopita Barbanom odjekuju redovito od 1976. godine, pretposljednjeg vikenda u kolovozu.

Milanović je i otvorio trku a pratili su je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i ministrica turizma i sporta te izaslanica predsjednika vlade Nikolina Brnjac.

Ključne riječi

Komentara 2

NA
najposebniji
21:55 21.08.2022.

Prekrasno...jel bio i švedski stol za elitu?

Avatar Urbani
Urbani
22:11 21.08.2022.

Gdje je Bulj?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije