Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubojstvo homoseksualca: B. Dujić (22) nepravomoćno je proglašen krivim za smrt M. Veršića

Pet godina zatvora za ubojstvo katanom s čak 31 ubodom

bruno dujić
Anto Magzan / Pixsell
03.12.2009.
u 19:23

Sudac je ocijenio da je B. Dujić, zbog broja ozljeda na žrtvi, prekoračio nužnu obranu, a morat će se i psihijatrijski liječiti.

Bruno Duić (22) nepravomoćno je osuđen na pet godina zatvora jer je prekoračio nužnu samoobranu ubovši katanom Miljena Veršića (41) (zbog pokušaja silovanja, kako je vikao netom nakon ubojstva, nap.a.) čak 31 put, 19. prosinca prošle godine oko 21.30 sati u njegovu stanu. Presudu mu je, uz obvezno psihijatrijsko liječenje, izreklo vijeće suca Zdravka Majerovića:

– U određivanju kazne uzeli smo u obzir to da je oštećeni u velikoj mjeri izazvao zločin, potom neubrojivost optuženog, njegovu mladost i neosuđivanost – obrazložio je. Sud je prihvatio dio Duićeve obrane jer po tragovima i Duićevim ozljedama proizlazi da je do sukoba došlo te da je Veršić nasrtao na njega dok je on pokušavao pobjeći. U jednom trenu zgrabio je katanu.

– Nanošenje tolikog broja ozljeda oštećenome prelazi nužnu samoobranu – kazao je sudac. Duić je mirno saslušao presudu.

Ključne riječi

Komentara 4

ME
melanija
21:07 03.12.2009.

malo, premalo

RA
ramirna
09:37 04.12.2009.

budući da je ubijeni kriv za pokušaj silovanja i da je peder treba odbaciti optužbe protiv osuđenoga tj. čista samoobrana

OB
-obrisani-
05:48 04.12.2009.

kako može biti silovanje ako se dobrovoljno podaš,mislim da mu preminuli nije platio uslugu ili je cijena bila sporna...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije