Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skandal u sad-u

Pepeo poginulih američkih vojnika bacali na smetlište!

Američka vojska
Reuters/Pixsell
05.03.2012.
u 08:57

Zbog skandala jedan od direktora mrtvačnice u bazi američkog ratnog zrakoplovstva Dover dao je ostavku

Quinton Keel, jedan od direktora mrtvačnice u bazi američkog ratnog zrakoplovstva Dover u državi Delaware, dao je ostavku nakon što je u javnost procurilo da se pepeo američkih vojnika poginulih u Iraku i Afganistanu bacao na smetlište.

Naime, još u prosincu The Washington Post razotkrio je da je između 2003. i 2008. godine ratno zrakoplovstvo bacilo pepeo najmanje 274 poginula vojnika na deponij smeća u Virginiji. Osim toga, otkriveno je i kako su posmrtni ostaci nekih poginulih u napadu na Pentagon 11. rujna 2001. godine također završili na odlagalištu smeća.

Ministar obrane Leon Panetta najavio je strogu istragu nakon izbijanja ovog skandala, a predsjednik Barack Obama ispričao se obiteljima žrtava te rekao Panetti da se istina mora doznati, ma koliko ona neugodna i bolna bila.

Skandal je izbio nakon što je The Washington Post počeo objavljivati detalje ove priče nakon čega je Pentagon opunomoćio umirovljenoga generala Johna Abizaida da pokrene istragu. No njegova istraga nije urodila plodom pa je Washington Post na temelju vlastitih podataka izašao s pričom o tijelima 274 vojnika poginula u Iraku i Afganistanu.

Ključne riječi

Komentara 16

RI
Riznica
09:36 05.03.2012.

Zar to nije cudno da jedna od najbogatijih i vojno najmodernija zamlja USA sa svojim bogatim saveznicima iz citavog svijeta napali su jednu najsiromasniju zemlju svijeta i 11 godina oni muku muce da ih pokore ... Ako to nije poukauka i ibret za ljude razumom obdarene, sta je onda ????

TO
Toni50
09:38 05.03.2012.

Za koga je to čudo ili tobože nešto nemoralno amerika i šta u svjetu i tamo rade gdje je problem ? nevjerijem da če sada Ameri iči protestirati i da če biti na stotine ranjenih i mrtvi kao u Afganistanuanu za Kutran ... Tano je mir i normalno sve eto netko napiše koji redak i o tome ....

UK
Ugo Kajvez
09:22 05.03.2012.

God bless America !! ..............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije