Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povučen optužni prijedlog

Peović oslobođena: 'DORH je institucija koja se obračunava s Plenkovićevim neistomišljenicima'

Katarina Peović oslobođena optužbi
Foto: Petra Maretić Žonja
1/4
03.04.2023.
u 11:43

Katarina Peović bila je anonimno prijavljena državnom izbornom povjerenstvu za kršenje izborne šutnje kada su se održavali europski izbori, koje je prijavu dalje proslijedilo DORH-u. Za to je propisana kazna od 10 do 30 tisuća kuna

Zastupnica Radničke fronte Katarina Peović oslobođena je optužbi da je kršila izbornu šutnju jer je DORH povukao svoj optužni prijedlog. Podsjećamo, Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu protiv Peović je krajem prošlog mjeseca podiglo optužni prijedlog i to zbog anonimne prijave da je na dan 26. svibnja 2019. godine, kada su se održavali europski izbori, na društvenim mrežama objavila svoju fotografiju na kojoj ubacuje listić u glasačku kutiju s porukom: "Danas sam bila na biralištu. Pozivam sve obespravljene da osim ulica iskoriste sva ostala raspoloživa sredstva, pa i alate kapitalističke tzv. demokracije u borbi za radnu većinu."

– Drago mi je da je DORH povukao svoj optužni prijedlog, a taj čin samo dokazuje da je doista riječ o jednoj pogubljenoj instituciji koja svoje resurse troši neekonomično i to za obračun s političkim neistomišljenicima Andreja Plenkovića – kazala je Peović za Večernji list nakon ročišta koje je imala danas u 11 sati i na kojemu je sutkinja samo ustvrdila kako se oslobađa optužbi s obzirom na to da je DORH odustao od njenog gonjenja.

Peović je za kršenje izborne šutnje bila prijavljena anonimno Državnom-izbornom povjerenstvu koje je prijavu dalje proslijedilo DORH-u. Za kršenje izborne šutnje propisana kazna iznosi od 10 do 30 tisuća kuna, ali apsurd je da je kažnjavanje zbog kršenja izborne šutnje moguće isključivo na euroizborima s obzirom na to da za sve ostale izbore kazne ne postoje. Slučaj Peović, osim što je još jednom upozorio na potrebu da se institut izborne šutnje preispita, upozorio je i na niz nelogičnosti, posebice na činjenicu da je potrebno izraditi jedinstveni izborni zakon koji bi tehnički ujednačio izborna pravila za izbore na svim razinama.

VIDEO: Muškarac u dućanu izlio jogurt na dvije Iranke jer nisu nosile hidžab

Komentara 6

DU
Deleted user
12:13 03.04.2023.

Kladim se da Prkačina za tu istu stvar ne bi oslobodili!

Avatar Idler
Idler
12:55 03.04.2023.

Zaključak - zakon ipak ni isti za se !

Avatar Carbonado
Carbonado
12:50 03.04.2023.

Toliko napet slijed događaja da Michael Bay otkupljuje od Peovićke prava za film. Svojevrstan nastavak Bitke na Neretvi. Šuška se da će Plenkovića glumiti Enis Bešlagić, a Peović Scarlett Johanson.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije